Nieuws

Modulair wireless communicatiesysteem

Modulair wireless communicatiesysteem

De EX600-W serie met een modulair wireless-systeem maakt netwerkkabels overbodig. Handig bij regelmatige gereedschapswissels in robots en draaitafels waar kabelverbindingen een storende factor in de communicatie vormen volgens leverancier SMC.

Modulair wireless

Het EX600-W draadloze communicatiesysteem biedt gebruikers een gedecentraliseerde oplossing compatibel met de protocollen EtherNet/IP™ en Profinet. Het draadloos functioneren van de EX600-W vermindert benodigde kabels en connectoren. Dat beperkt tijd en kosten van installatie, aanpassingen en onderhoud. Gebruikers kunnen hun installatie snel weer aansluiten, bijvoorbeeld na een gereedschapswissel. Opstarten van het systeem vereist vervolgens 250 ms.

Stabiele communicatie

Het modulaire systeem leent zich voor zowel digitale als analoge signalen en zorgt voor stabiele communicatie. Het gebruik van frequentieverspringing (FHSS: Frequency Hopping Spread Spectrum) en data-encryptie in de 2,4 GHz ISM-band maakt de communicatie volledig veilig, betrouwbaar en stabiel. Het systeem wordt niet beïnvloed door storingen van andere draadloze apparatuur in de fabriek.

Transmissie gebeurt met de licentievrije ISM-band (2,4 GHz) en de frequentie van 1 GHz maakt hem minder gevoelig voor interferentie. De hoge stroomsterkte die daarbij optreedt, veroorzaakt elektromagnetische velden die de signalen via koperen kabels kunnen beïnvloeden.

Operationele flexibiliteit

SMC Wireless biedt veel operationele flexibiliteit en kan vrijwel overal geplaatst. Een voordeel bij het werk met bewegende delen als gereedschapswissels in robotarmen of draai- en indexeringstafels. De base unit beschikt over 1.280 in- en uitgangen die binnen een bereik van tien meter draadloos communiceren met maximaal 127 externe modules. Het risico van een verbroken verbinding of circuitonderbreking is heel gering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.