Nieuws
Mobiele instrumentconfiguratie in explosiegevaarlijke omgeving

Endress+Hauser noemt de Field Xpert SMT77 een eenvoudig te bedienen en aanraakgevoelige tablet. De fabrikant levert hem met een uitgebreide, vooraf geïnstalleerde instrumentbibliotheek die het eindeloos zoeken naar de juiste softwarecomponenten voorkomt.

Instrumentconfiguratie

Als de gebruiker de playknop indrukt, laadt het juiste stuurprogramma automatisch en komt de verbinding met het apparaat tot stand. Hij leent zich voor instrumentconfiguratie in explosiegevaarlijke gebieden (Zone 1). Het 10,1-inch scherm werkt op een batterij met een maximale levensduur van vijf uur.

De tablet is geschikt voor inbedrijfstelling en onderhoud van veldinstrumenten met een digitale communicatie-interface en stelt de gebruiker in staat om eenvoudig het werk te documenteren en te beheren.

Online updates

Field Xpert SMT77 werkt met een moderne, intuïtieve gebruikersinterface en biedt online updates op basis van een veilige, industriële standaard Microsoft Windows-omgeving.

De tablet biedt ondersteuning voor Hart, Profibus DP/PA, Foundation Fieldbus, Modbus en de Endress+Hauser serviceprotocollen CDI, ISS, IPC en PCP. De instrumenten kunnen direct via een geschikte interface, modem of intelligente gateway, worden aangesloten. Dankzij de open-integratietechnologie kunnen in de toekomst overige protocollen worden ondersteund.

Bibliotheek

De instrumentbibliotheek van de SMT77 beschikt over meer dan 2700 instrument- en communicatiestuurprogramma’s voor Endress+Hauser en apparatuur van derden. Zo configureert de gebruiker vrijwel alle Hart en Foundation Fieldbus instrumenten. Als een instrumentstuurprogramma ontbreekt, vindt configuratie plaats met een generiek Hart- of Profibus-profielstuurprogramma.

Instrumentconfiguratie in Ex Zone 1 kan in combinatie met een Zone 1 gecertificeerde interface. De automatische one-clickverbinding garandeert een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling en instrumentdiagnose. Het apparaat verzekert de gebruiker van geoptimaliseerde onderhoudswerkzaamheden door het uitvoeren van Heartbeat Technology Verificatie, inclusief documentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.