Nieuws

Mkb-partners duurzame chemie en industrie

Webinar duurzame warmteopslag

Ambieert u als mkb-onderneming een partnerrol in een project met een hogeschool of universiteit? U werkt daarin samen aan innovaties voor duurzame chemie en een schonere industrie. De regeling Kiem-GoChem stimuleert eenjarig verkennend onderzoek met subsidie. Deelnemende partners financieren 25 procent van het subsidiebedrag.

Mkb-partners

De subsidie, maximaal € 40.000 per aanvraag gaat naar de kennisinstelling. De doelgroep van de regeling omvat de hele keten van grondstof tot hergebruik en recycling. Dus breder dan uitsluitend chemische (mkb-)bedrijven en/of chemiekennisinstellingen. Het Regieorgaan Sia voert de regeling uit.

Duurzame chemie en industrie

De projecten bevatten minimaal één chemische innovatiecomponent. Ze moeten vallen binnen de duurzame chemie of de missie industrie. Onder de eerste vallen bronnen en grondstoffen, chemische processen en technologie. Maar ook moleculen en materialen, verwerking en toepassing, keten en businessmodel of hergebruik en recycling.

Onder de missie industrie kunt u iets indienen rondom sluiting van industriële kringlopen, CO2-vrij industrieel warmtesysteem of elektrificatie en radicaal vernieuwde processen.

Cofinanciering

Kiem GoChem financiert praktijkgerichte projecten waarin minimaal een mkb-onderneming samenwerkt met een kennisinstelling (hogeschool of universiteit). De deelnemende mkb-onderneming(en) draagt maximaal € 5.000 in natura en € 5.000 in cash bij. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kan dat in de openstaande ronde in zijn geheel in natura.

Het eerstvolgende ophaalmoment van de Kiem GoChem call valt op dinsdag 9 maart 2021 om 14:00 uur. U kunt u projectidee vanaf nu al voorleggen aan de programmamanager. Hij geeft samen met het programmateam van GoChem advies over uw projectidee en beoordeelt of het past binnen het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.