Nieuws
Milieujaarverslag Chemelot 2017 met mijlpalen, ambities en visie

Chemelot heeft zijn milieujaarverslag 2017 gepubliceerd.

Milieujaarverslag 2017

Daarmee wil het meer inzicht en vooral duidelijkheid geven over wat er in 2017 de revue passeerde als het gaat om emissies en bijzondere voorvallen. Daarnaast komen onderwerpen als de omgeving, veiligheid en duurzaamheid aan de beurt.
‘Het is onze missie om allemaal samen te leveren wat de consument vandaag en morgen nodig heeft. Dit kan niet zonder synergie en samenwerking – dus precies waar Chemelot goed in is en wat Chemelot zo uniek maakt.’

 

150 bedrijven en instellingen

Dat kan door een groot en geïntegreerd chemisch-industrieel park en onderzoekcampus; Research en development, onderwijs, proeffabrieken, grootschalige industrie op één locatie en Start-ups, MKB, multinationals, onderwijs en onderzoeksinstellingen.

Technisch en organisatorisch zijn de 150 bedrijven en instellingen op de site geheel op elkaar aangesloten door middel van pijpleidingen, vergunningen en een gezamenlijke visie. Er wordt aan vele vraagstukken en oplossingen gewerkt, fabrieken worden elke dag verbeterd op het gebied van veiligheid, milieuprestaties en concurrentiekracht. Zo hebben we sinds 1990 onze CO2-footprint teruggebracht met 40 procent per ton geproduceerd product.

 

De toekomst

Chemelot wil tussen nu en 2025 uitgroeien tot de meest veilige, duurzame en competitieve materialen- en chemiesite van West-Europa. Dat doet het door in te zetten op verdere kostenreductie en een meervoudige duurzaamheidstransitie, enerzijds gericht op de productieprocessen en anderzijds op de producten die ze maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.