Nieuws
Metso Outotec verlengt contract Pekka Vauramo als president en CEO

Pekka Vauramo blijft de functie van president en CEO van Metso Outotec vervullen tot eind 2024. Dat kwamen hij en de raad eind 2022 overeen. Het bedrijf ontplooit volop innovaties in de metaal- en mineraalverwerkende industrie.

Metso Outotec

Vauramo startte als Metso-president en CEO in november 2018 en bekleedde de functie van Metso Outotec president en CEO sinds juli 2020.

“Na het samengaan van Metso Minerals en Outotec ligt Metso Outotec nu strategisch op koers en bekleedt het een goede positie voor verdere groei in de toekomst”, aldus Kari Stadigh, chair of the board of Metso Outotec.

Hoewel het bedrijf in 2020 het contract met Vauramo tot eind 2023 vaststelde, wil het nu in een wereldwijd onzekere situatie er nog ene jaar aan vast plakken om de benodigde continuïteit te waarborgen.

“Metso Outotec ontwikkelt zich goed en we zien voldoende mogelijkheden voor de toekomst. Het verheugt mij dan ook daar nog een jaar langer deel van uit te mogen maken”, aldus Vauramo.

Innovaties

Metso Outotec werkt samen met Rio Tinto aan de ontwikkeling van het BioIronTM project voor CO2-vermindering bij de ijzerproductie. Na pilots op kleine schaal in de Metso-locatie in Frankfurt vonden er intensievere tests plaats samen met de Universiteit van Nottingham vanwege hun microwave-kennis. De volgende stap betreft een continu proces met een capaciteit van een ton/uur. Ook hiervoor leverde Metso procesontwerpervaring.

“Het BioIronTM proces betekent een belangrijke doorbraak in technologie voor besparing op ijzer en fines. Zo leveren het gebruik van biomassa als agro bijproducten in plaats van metallurgisch materiaal en microwave-energie al voordelen op. Vanuit ontwikkelingsoogpunt is dit een mooie samenwerking. Vanaf de installatie van de testapparatuur in ons lab tot aan het implementeren van de opgedane ervaring in een continu proces. Het past precies in onze filosofie om technologie te ontwikkelen voor CO2-reductie in de ijzer- en staalsector”, aldus Matthias Gabriel, Director, Ferro’s bij Metso Outotec.

Hij vervolgt: “Voor Metso Outotec vormt biomassagebruik en microwave-energie een interessante optie voor CO2-vermindering in de staalwaardeketen.”

Als andere veelbelovende oplossing noemt hij de Metso Outotec Circored™ process, een voor 100 procent op waterstof gebaseerd proces. ”We zien een hoog CO2-beparingspotentieel in dit reductieproces gekoppeld aan onze DRIsmelttechnologie ten opzichte van traditionele hoogovens. We introduceerden onlangs ook ons NextGen Pelletizing™ proces dat 80 to 90 procent CO2-reductie genereert in de processen rondom de staalproductie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.