Nieuws
Met isolatieplug vervangt en test operator klep in lng-pijpleiding

Op 14 juni 2021 plaatste T.D. Williamson zijn eerste smartplugisolatie in de Negiraanse offshore. Door de 267-km lange lng-leiding te isoleren, verving TDW’s lokale partner in Nigeria, Strides Energy & Maritime Ltd. (Strides) de klep op een veilige manier. En dat zonder de druk van het systeem te halen.

Isolatieplug

Het was de 47ste SmartPlugoperatie die het bedrijf voor deze klant sinds 2001 voltooide. Na samenwerking in Bangladesh, Brunei, Maleisië, Nederlands, Norwegen, de Philippinen, Groot-Brittanië en de VS trokken ze nu samen op in Nigeria.

“Ons eerste project in Nigeria bovendien in coronatijd. Maar we kunnen deze toevoegen aan onze succeslijst op het Afrikaanse continent”, aldus vicepresident Eastern Hemisphere Jeff Wilson.

Dubbel isolatieblok

De smartplug helpt downtime tijdens kritische onderhouds- en vervangingswerkzaamheden te verminderen. En hij elimineert de flamenoodzaak voor lng-pijpleidingen.

De tweeplugs module werpt een dubbele barrière op die de leidinginhoud op 80 bar isoleert. Een derde module ondersteunt in-situ druktesten van de nieuwe kleppen op 132 bar terwijl de isolatie onbeschadigd op zijn plaats blijft. De plug bleef gedurende de hele shutdown-periode van 32 dagen op zijn plaats.

Na instelling van de SmartPlugisolatie-tool monitorden teams uit Noorwegen de applicatie persoonlijk gedurende de dag. ’s Nachts als er niemand meer op het platform mocht komen, namen hun Australische collega’s het remote over. Volgens Wilson hele wijze lessen voor remote monitoring technologieën bij toekomstige projecten.

Corona

Gedurende de coronatijd vormde het op tijd klaarkrijgen van de klus nog wel een uitdaging. In samenwerking met Strides en de operator kon TDW de klus binnen vier weken te klaren.

Ook hier speelde de moderne techniek een belangrijke rol. Vanuit Nigeria, Norwegen, Nederland en Engeland keken de stakeholders via videoconferencing mee bij de FAT (fabrieksgoedkeuringstests).

“De pandemie dwingt ons allemaal na te denken over alternatieven voor de traditionele wegen. Van communicatie met klanten alsook die binnen de eigen organisatie. Maar ook hoe we technologie kunnen inzetten voor een winwin”, kijkt TDW Project Manager Morgan Swanlund op het hele proces terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.