Nieuws

Mermaid van Typhoon wint Proces Innovatie Prijs

1
Mermaid van Typhoon wint Proces Innovatie Prijs

Op 28 september 2022 reikte jurylid Jos Verleg, hoofdredacteur van zusterblad Bulk de Proces Innovatie Prijs uit aan een hoogst verbaasde Roderik Hol, Managing director van Typhoon Roertechniek. Zowel de jury als het publiek waardeerde het gepatenteerde roer- en mengsysteem als het meest innovatieve. Efaflex kreeg de Hartong trofee voor de beste beurspresentatie. Daar waardeerde de jury vooral de proactieve rol van de standbemanning.

Mermaid van Typhoon wint Proces Innovatie Prijs

Mermaid

Het nieuw ontwikkelde roer- en mengsysteem Mermaid van Typhoon vormt een geheel met de tank. Met de integratie in de tankbodem of wand bevinden zich geen onderdelen buiten de tank. Dit is mogelijk door gebruik te maken van het permanentmagneet motorprincipe in combinatie met een siliciumcarbide scheidingswand. Dit vermindert het risico op lekkage of contaminatie vooral ook omdat er geen asdoorvoer met asafdichting door de tankwand hoeft. De bodemplaatsing van Mermaid zorgt voor een optimaal roer- en mengproces. Er zitten ook 90 procent minder componenten in dan bij traditionele roer- en mengsystemen. Dit verhoogt de bedrijfszekerheid en reduceert kosten en onderhoud.

De plaatsing van Mermaid creëert een optimaal verticaal circuit waarmee ontmengingsproblemen door soortelijk-gewichtsverschillen zijn uitgesloten.

1 reactie op “Mermaid van Typhoon wint Proces Innovatie Prijs

  1. Ekke van der Hoek schreef:

    Wees wel voorzichtig wanneer ijzerdeeltjes in de vloeistof zijn te verwachten. Ik zag eens in een recombined milk fabriek, waar de poeders fijne ijzerdeeltjes bevatten, dat rond de magneet van het roerwerk zich zoveel ijzer verzamelde dat uiteindelijk de propeller van het roerwerk afbrak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.