Nieuws
Membraandoseerpompen met hogere capaciteiten

LEWA breidt zijn ecosmart®-lijn uit. Naast de LCA-uitvoering biedt die nu de LCC en LCD-membraandoseerpompen met capaciteiten tot 2.000 l/h en drukken tot 50 barg.

Membraandoseerpompen

De capaciteit van de LCC bedraagt 1.000l/h en die van de LCD 2.000 l/h. En dat bij een persdruk van maximaal 50 barg, waar de LCA tot 300 l/h of 80 barg gaat.

Flexibiliteit en veiligheid vormden het uitgangspunt bij het ontwerp van de nieuwe modellen. Het interne overstortventiel zorgt ervoor dat overdruk in de pomp niet leidt tot schade aan het membraan of het drijfwerk. Het PTFE-sandwichmembraan blijft in positie door het gepatenteerde ‘diaphragm protection system’ (DPS). Dat voorkomt overbelasting en beschadiging van het membraan tijdens het opstarten van de pomp of bij operationele fouten. Verder reageert de breuksignalering direct bij een eventuele membraanbreuk. Iets dat overigens zelden gebeurt omdat de membranen meerdere jaren functioneren, zelfs onder volle belasting en continu bedrijf.

Uitwisselbare onderdelen

De M900 pompkop vormt de basis van de ecosmart® én ecoflow®-modellen van LEWA. Dankzij het modulaire principe dienen veel slijtende onderdelen voor verschillende typen pompen. Dit vermindert het voorraadhouden van reserveonderdelen. Ook kunnen de pompeigenschappen worden toegespitst op het proces. Denk aan het aanpassen van de slagfrequentie of plunjerdiameter.

Membraandoseerpompen met hogere capaciteiten

De ecosmart® pompen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden uitgevoerd. Bij de nieuwe LCC en LCD-modellen is de pompkop uitgelijnd in een hoek van 90° ten opzichte van de hartlijn van de plunjer. De nieuw ontwikkelde membraanaandrijving, kleiner dan ooit ligt aan deze ruimtebesparende opstelling ten grondslag.

API 675 standaard

Alle ecosmart® pompen zijn ontwikkeld met een enkel oliebad. Dat dient voor zowel smering van het drijfwerk als ook de hydraulische aandrijving van de pompkop. Dat maakt twee verschillende smeeroliën overbodig. De nieuwe LEWA LCC en LCD-pompen voldoen aan API 675.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.