Nieuws
Megapress-inpersaansluiting voor hogere mediumtemperaturen

Viega levert de Megapress-inpersaansluiting sinds kort ook in een speciale uitvoering, namelijk de Megapress S-inpersaansluiting. Een FKM afdichtelement vereenvoudigt reinigen en installeren.

Hogere mediumtemperaturen

De energietransitie maakt stadsverwarmingsinstallaties steeds populairder. Uitbreidingen hierop of aanpassingen hiervan zorgen vaak voor de nodige hoofdbrekens. Dat geldt ook voor industriële installaties voor het transport van media met hoge temperaturen. Om in deze installaties bijvoorbeeld een temperatuurmeter of -voeler te installeren, vereist een groot aantal handelingen. Met de nieuwe Megapress S-inpersaansluiting speciaal ontwikkeld voor stadsverwarmings- of hoge-temperatuur installaties kan de gebruiker dit voorkomen.

Het FKM-afdichtelement is bestand tegen temperaturen tot 140 °C. De compacte Megapress S-inpersaansluiting laat meerdere aftakkingen naast of boven elkaar toe.

Inpersaansluiting

De inpersaansluiting kenmerkt zich door een witte stip en vermelding ‘FKM’ op de persaansluiting. Dat voorkomt verkeerd gebruik van aansluitingen. De inpersaansluiting is verder voorzien van een ¾ inch-binnendraad terwijl een zelfdichtend verloopstuk voor ½ inch-aansluiting leverbaar is. De Megapress S-inpersaansluiting bestaat uit van staal met zink/nikkelcoating. De gebruiker kan kiezen uit buisdiameters 1½ inch, 2 inch, 2½ inch, 3 inch en 4 inch.

Snel installeren

Het aanbrengen van een Megapress S-inpersaansluiting in bestaande stalen buisleidingen kan met een boormachine, een Viega persmachine en de benodigde gereedschapset.

Met de montagehouder en booras maakt de installateur nauwkeurig een gat in de bestaande stalen buisleiding waarna hij de inpersaansluiting met de persmachine en bijbehorende adapter in de buisleiding perst. Net als de Megapress-fittingen biedt de nieuwe Megapress S-inpersaansluiting de veiligheid van het SC-Contur. Niet-geperste verbindingen zijn daarmee direct zichtbaar bij een dichtheidstest. Na het persen zijn de buisverbindingen duurzaam en gegarandeerd dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.