Nieuws

Meertrapsvacuümpompen voor zware toepassingen

Meertrapsvacuümpompen voor zware toepassingen

Met zijn nieuwe CMS HD-serie modulaire meertrapsvacuümpompen biedt Coval naar eigen zeggen een robuuste en krachtige oplossing voor toepassingen die een hoog zuigdebiet vereisen voor het vacuüm hanteren van een breed scala aan objecten. De pompen lenen zich voor het oppakken en verplaatsen van producten in toepassingen zoals het hanteren van poreuze onderdelen of het legen van tanks met groot volumes.

Meertrapsvacuümpompen

Coval’s nieuwe CMS HD meertrapsvacuümpompen beantwoorden de huidige behoeften van de industrie. Ontwikkeld in samenwerking met system integrators en industriële klanten verbeteren de nieuwe vacuümpompen de prestaties op drie belangrijke gebieden. Kracht, robuustheid en modulariteit. De pompen zijn gespecificeerd voor debieten tot 1300 Nl/min. De zware kwaliteit maakt ze geschikt voor gebruik in ruwe omgevingen. De pompen kennen een IP65- classificatie en het ontwerp voorziet in een levensduur van 50 miljoen cycli.

Modulariteit

Het modulaire ontwerp maakt ze geschikt voor een te selecteren debiet, met of zonder besturing en met drie configureerbare uitlaatoplossingen afhankelijk van de toepassingsvereisten. En de modulariteit zorgt voor afzonderlijke toegang van de subassemblages voor onderhoud.

De compacte pompen kunnen eenvoudig in het productieproces worden ingebouwd. Sommige modellen bieden een volledig geïntegreerd besturingssysteem. Dat maakt ze eenvoudig te installeren, zelfs als de ruimte beperkt is. De nieuwe CMS HD-serie zal vanaf 2023 ook een intelligente versie omvatten met communicatiemogelijkheden, integratie van NFC-technologie en connectiviteit via een IO-Link-communicatie-interface.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.