Nieuws
Meertrapsvacuümpompen aangepast naar Industrie 4.0

Na de introductie van de CMS HD serie meertrapsvacuümpompen komt Coval nu met de VX-uitvoering met geïntegreerde intelligentie en communicatie-opties.

Meertrapsvacuümpompen

Met hun robuustheid, modulaire insteek, compactheid en communicatie beschikken ze over een capaciteit van maximaal 1600 Nl/min. Geluidarm en energiezuinig legen ze volgens de fabrikant grote tanks. Ze doen hun werk in zware omstandigheden, zelfs met stof, olie of vocht. Het modulaire ontwerp van de volgens IP65 ontworpen pompen vereenvoudigt configuratie en onderhoud, aldus de fabrikant.

Industrie 4.0

De belangrijkste aanpassingen in de VX vacuümpompen betreffen de ergonomische bediening en de constante communicatie met de procesomgeving. De HMI stelt de operator continu en eenvoudig interpretabel op de hoogte om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Het intuïtief bedienbare geeft duidelijke signalen in vijf talen.

De IO-Link communicatie-interface volgens IEC 61131-9 ondersteunt al die monitoring- en diagnosecommunicatie. Van EtherNet/IP, PROFINET, EtherCAT, etc., met de app Vacuum Manager kan de gebruiker op allerlei (mobiele) apparaten de stand van zaken aflezen. Naast support van de fabrikant op afstand kan de gebruiker ook tot vijf configuratieparameters van de ene pomp naar een andere kopiëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.