Nieuws

Mavom Chemie ontving 13 november j.l. de ION Borghardt Award.

MavomMate-platform

Samen met partner CE-Mate in Q1-2019 ontwikkelde het bedrijf het MavomMate-platform. Hiermee krijgen klanten door het te combineren met het Medimate Minilab toegang tot kwaliteitsbewaking op maat. Zo kunnen ze op locatie de gehaltes chroom, zink, ijzer, aluminium en zirkonium in het voorbehandelingsbad bepalen. Eén druppel badvloeistof volstaat om binnen enkele minuten het resultaat ter plekke te zien.

 

ION Borghardt Award

Elke twee jaar krijgt de meest innovatieve ontwikkeling op het gebied van industriële oppervlaktetechnologie de ION Borghardt Award uitgereikt. Het juryrapport over de MavomMate: “De inzending beantwoordt direct een grote marktvraag, ontzorgt de klant en is een lichtend voorbeeld van ketenoptimalisatie en innovatie.” Ook criteria als kostenreductie, marktbelang en maatschappelijk verantwoord ondernemen wegen mee.

Jury

Juryvoorzitter Arjan Mol van de TU Delft: “Het was voor de jury van de ION Borghardt Award 2018 wederom geen eenvoudige maar wel een fantastische uitdaging om de inzendingen tot in detail te evalueren en te beoordelen. Innovaties, nieuwe producten en diensten die de innovatiekracht van de branche in haar volle breedte demonstreert. Het geeft aan hoezeer de Nederlandse oppervlaktebehandelende industrie, nationaal en internationaal, een niet te onderschatten voorloper is in het uitdagende en steeds veranderende vakgebied van oppervlaktebehandelingen van materialen. Zowel op het gebied van steeds uitdagender technische eisen maar ook op het gebied van de bijbehorende dynamische wet- en regelgeving. Soms zit de beoordeling van de inzendingen dan ook in de details, soms bijna in de marge. Toch is de jury zeker de mening toegedaan tot een rechtvaardige en weloverwogen uitslag te hebben kunnen komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.