Nieuws
Magneetgekoppelde pompen bieden eenvoudige oplossing

Een fabrikant van plantenbeschermingsmiddelen verving onlangs zijn pompen met dubbelwerkende glijringafdichting door magneetgekoppelde pompen met externe vloeistofaanvoer. Ondanks de vervuiling houden de pompen zich zo goed dat hij voortaan de pompen als standaard voor de hele fabriek opvoert.

Magneetgekoppelde pompen

In het verleden bleken de kleverige stoffen in de fabriek en magneetgekoppelde pompen geen goede combinatie. Maar proces- en economische omstandigheden dwongen de fabrikant tot een heroverweging.

De standaardaansluiting van ½‘‘ bij de magneetaandrijving zorgt ervoor dat de magneetruimte zich alleen met schone vloeistof vult. De vorm van de glijlagers verhindert dat vloeistof de pomp binnendringt of dat giftige stoffen terugvloeien.

Eenvoudige oplossing

De gebruikte pompen met dubbelwerkende glijringafdichting beschikken over minimale instrumentatie.

Het reservoir van de Munsch magneetgekoppelde pompen volstaat om de magneetaandrijving en de glijlagers binnen de vereiste marges te garanderen. En dat tot snelheden van 3‘000 min-1. De gebruiker kan het via een kijkglas monitoren. De pompachterkant werkt drukloos en de magneetkoppelingen garanderen een hermetische vergrendeling.

De fabrikant controleert de magneetruimte ongeveer een keer per week. De machines worden snel of langzaam draaiend gevuld in verschillende intervalgrootte.

Zo krijgt de fabrikant zijn systeemzekerheid en kan de pompenleverancier ze makkelijk benaderen om ze te onderhouden.


Magneetgekoppelde pompen bieden eenvoudige oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.