Nieuws

Magneetgekoppelde pomp kan tot +450 oC

Magneetgekoppelde pomp kan tot 450 oC

Op de Pumps&Valves-stand van Multipomp stond de Dickow type NMX. De magneten van deze pomp zijn bestand tegen temperaturen tot +450 oC graden.

Tot +450 oC

Dat betekent dat er ook vloeistoffen op zeer hoge temperaturen zoals bijvoorbeeld gesmolten plastics en thermische olie verpompt kunnen worden zónder externe koeling, vertelt Arjan van der Glas van het bedrijf.

Naast de hermetisch afgesloten magneetkoppeling beschikt de pomp over een secondaire behuizing die is afgedicht met een grafiet-veiligheidspakking. Hiermee blijft de pomp ook bij een eventuele schade altijd hermetisch gesloten en kan de vloeistof niet in de atmosfeer komen.

Onderhoud

De geïntegreerde ventilatorstroomdeflector (ffd) voorkomt ongewenste temperatuurstraling naar het rol- en kogellager. Daarmee wordt de levensduur van deze lagers verlengt en onderhoudsintervallen van de pomp beperkt tot één keer per 25.000 draaiuren.

De lagerstoel is bovendien 1: 1 vervangbaar met andere typen Dickow centrifugaalpompen.

De eentrapspomp met spiraalvormig huis werkt met een zelf-ontluchtende magnetische koppeling. De maximale capaciteit is 1400 m³/u tot een opvoerhoogte van max. 250 m. De ontwerpdruk bedraagt 24 bar. De plug-and-play-oplossing kan ook adequaat omgaan met verkeerde bediening en systeemuitval.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.