Nieuws

Machevo ALV over food en een nieuw bestuurslid

Machevo ALV over food en een nieuw bestuurslid

Op 7 november 2019 hield Machevo in het Evoluon in Eindhoven haar algemene ledenvergadering. Zoals de laatste jaren traditiegetrouw doorspekt met een inhoudelijk programma. Humberto Tan leidde het geheel op eigen wijze. Twee foodexperts gaven de aanwezigen een kijkje in hun keuken en uiteindelijk werd Andrea van Loon beëdigd als nieuw bestuurslid.

Machevo ALV

Jaarlijks komen de Machevo-leden bijeen om hun fiat te verlenen aan hetgeen het bestuur het afgelopen jaar aan activiteiten ontplooide. Om de sleur daarvan een beetje te doorbreken, zorgt het bestuur voor een praktische en interessante onderbreking. Na een welkom door voorzitter Perry Verberne en dagvoorzitter Humberto Tan kreeg Gabrielle Luna van Refresco het woord. Hij verhaalde over de stip op de horizon van het bottelaarsbedrijf dat de afgelopen jaren explosief groeide. In 2025 wil het bedrijf de grootste beverage solutions provider ter wereld zijn.

Financiën

Yves Willems hield vervolgens een verhaal, heel beknopt met het oog op het grote aantal introducés, over de financiële status van Machevo.  Hij verwees naar de toegestuurde stukken. De verificatiecommissie gaf daarna zijn fiat aan dechargeren van het bestuur. Kurt Heidsick van Precia Molen gaf na drie jaar zijn deelname aan de verificatiecommissie door aan Anne Marijke Zwarts Van Hitma.

DSB-debacle

Vervolgens interviewde Humberto Tan oud-eigenaar van DSB Bank Dirk Scheringa over de afgelopen tien jaar. Precies tien jaar geleden namelijk ging de bank failliet en bleven heel wat mensen berooid achter. Scheringa vecht dat debacle nog steeds aan zoals in de rechtszaak die in januari start. Overigens ging er een heftige, interne discussie bij het Machevo-bestuur aan zijn optreden vooraf.

Nieuw bestuurslid

Nadat Michiel Schröder van easyfairs terugblikte op de beurzen van de maand ervoor, Solids en Pumps&Valves volgde een bestuurswisseling binnen het Machevo-bestuur. Frans Bakker van Dinnissen gaat na 16 jaar bestuur zijn prioriteiten elders leggen. Andrea van Loon van Euromanchetten neemt als jong elan en eerste vrouw zitting in het bestuur.

Food

Remco Kok betrad als tweede foodexpert van de middag en als laatste spreker van de dag het podium. Hij nam zijn toehoorders aan de hand van een ‘simpele’ tekening mee in het duurzaamheidsproces van worstenmaker Stegeman. Een bedrijf van 160 jaar oud dat om moet gaan denken. Want vlees krijgt meer en meer een ‘nare bijsmaak’ dus zoekt het bedrijf alternatieven. Het streven is: 0 procent waste, 50 procent minder vlees in de producten en 100 procent transparant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.