Nieuws

Maarten van Berkum nieuwe eigenaar EN motors

Maarten van Berkum nieuwe eigenaar EN motors

Maarten van Berkum (44) neemt het stokje bij EN Motors over van Robert Berger. De laatste startte het bedrijf 30 jaar geleden in Nijmegen.

Maarten van Berkum

Van Berkum werkt al sinds 2004 bij EN motors. Hij begon als planner en stroomde vervolgens via projectengineer, projectleider, technisch manager door naar nu CEO en eigenaar.

“Ik verheug me zo’n toonaangevend bedrijf te mogen leiden.”

Industry 4.0

Van Berkum streeft ernaar de positie van het bedrijf op het gebied van elektromotoren te handhaven. “Dat betekent dat we continu moeten blijven innoveren. De motoren die wij tien jaar geleden ontwikkelden, maken onze concullega’s inmiddels ook. Om voorop te blijven lopen, introduceerden we inmiddels technologieën als 3D-ontwerp. Ook op efficiëntie en automatiseringsgebied moeten we nog meer slagen maken. En dat door het hele bedrijf. Dat vereist ook continue aandacht voor uitbreiding van onze technische kennis. Alleen zo kunnen we de leiding blijven behouden en meegaan in Industry 4.0.”

EN motors

Er werken 40 mensen bij het bedrijf die duizenden elektromotoren per jaar maken, variërend van 0,55 tot 5 MW voor klanten wereldwijd. Dat gebeurt zowel standaard als klantspecifiek.

Het bedrijf biedt uit voorraad ook aangepaste en klantspecifieke WEG- en AEM-motoren tot 355 kW aan. De snelheid van de productielijnen staat modificatie binnen 24 uur toe.

Maar de core business blijft volgens Van Berkum in-huisengineering en productie van klantspecifieke oplossingen. Van Berkum: “We geloven niet in ‘nee’ of kan niet. We zullen alles in het werk stellen om de klant een optimale oplossing te bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.