Nieuws
Luchtgedreven memmbraanpomp

Spin Pompen introduceert de PC 50 hygiënische, luchtgedreven membraanpomp. De uitbreiding van de range met deze compacte 1” luchtmembraanpomp maakt de Murzan-technologie nu beschikbaar voor het hygiënisch doseren (tussen 0 en 4 m³/uur) van uiterst kwetsbare en viskeuze voedingsmiddelen.

Compacte luchtgedreven membraanpomp

De totale hoogte van minder dan 40 cm maakt de PC 50 de meest compacte en lichtste pomp in de Murzan-range.

Hij beschikt over een zogenaamde Precision Chamber (PC). De fabrikant optimaliseerde het design van deze nieuwe pomp zodanig dat het slagvolume van de PC productkamer zich beperkt tot ⅓ liter. Dit bedraagt ⅓ van het slagvolume van de SC (Small Chamber) pomp. De tot nu toe kleinste membraanpomp in de Murzan-range.

Hygiënisch doseren

De PC 50 luchtmembraanpomp dekt een capaciteitsbereik van 0 tot 4 m³/uur en heeft 1” pers- en zuigaansluitingen. Het assortiment membraanpompen van de fabrikant varieert nu in een flow-range van 0 tot 40 m³/uur en in vijf verschillende aansluitgroottes (van 1 tot 6”).

De nieuwe 1” luchtgedreven membraanpomp kenmerkt zich door het hooghygiënische design, zowel inwendig als uitwendig. Dit geldt overigens voor de complete Murzan productlijn.

Spin Pompen levert de PC 50 luchtgedreven membraanpomp op verzoek met verschillende soorten kleppen (kogelkleppen en mushroom ventielen). De membranen en kleppen zijn leverbaar in Epdm, Buna of Teflon materiaal.

Ehedg

De pomp bestaat volledig uit roestvast staal en voor de Ehedg-gecertificeerde uitvoering van gepolijst RVS 316 (Ra<0,8 µm). De PC 50 membraanpomp kan door zijn ontwerp eenvoudig in een CIP-reiniging worden opgenomen.

De lage slagfrequentie zorgt voor een laag geluidsniveau. De toepassing van een rvs luchtmotor maakt hem bestand tegen de reinigingsmiddelen die de gebruiker bijvoorbeeld toepast bij het inschuimen van de installatie.

Kwetsbare voedingsmiddelen

De Murzan luchtgedreven membraanpompen lenen zich voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie.

De grote, vrije doorlaat zorgt dat hij producten met grote vaste delen (tot 100 mm) moeiteloos en zonder beschadiging kan verwerken.

Maar de pompen lezen zich ook voor het verwerken van producten met vezels/slierten en/of viskeuze voedingsmiddelen tot 250.000 cP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.