Nieuws
Lobbenpomp voor farmaceutische, biotech en cosmetische industrie

Packo combineert nu zijn ontwerp- en productie-ervaring van rvs centrifugaalpompen voor de farmaceutische industrie met zijn expertise in de bouw van lobbenpompen. Dat resulteerde in de ontwikkeling van de ZLC lobbenpomp voor de farmaceutische, biotech- en cosmetische industrie.

Lobbenpomp

Centrifugaalpompen alleen volstaan niet als procespomp in de farma-industrie, aldus de fabrikant. Vloeistoffen met een hogere viscositeit vereisen een andere pomptechnologie. De ZLC voorziet daarin door vloeistoffen met een viscositeit tot 1.000.000 cP te verpompen.

Karakteristieken

De 3A gecertificeerde ZLC pompen krijgen rvs 316L-delen waar ze in contact komen met de vloeistof. Standaard is dat 1.4404, optioneel 1.4435 en ze worden standaard elektrolytisch gepolijst tot een ruwheid lager dan 0.4µm. Zowel materiaal, ruwheid, δ-ferriet, lassen als pompcurve worden 100% gecertificeerd volgens EN10204.

Farma en biotech

De gebruiker kan ook nog kiezen uit opties als verschillende rotorgeometrieën, pneumatisch gestuurd overdrukventiel, verschillende dichtingsmaterialen en opstellingen, enz.

De pomp leent zich voor een breed scala aan toepassingen, van cosmetische producten zoals shampoos, gels en producten voor persoonlijke hygiëne tot medische en farmaceutische substanties. Alle stuk voor stuk producten die het hoogste niveau van veiligheid vereisen op het gebied van verpompen en hygiëne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.