Nieuws

Leybold sponsort coatingwerk Twents solarteam

Leybold sponsort het Twentse-universiteitsteam bij de Solar Challenge in de woestijn van Marokko.

Twents solarteam

De Solar Challenge wijkt uit naar Marokko nu Australië gezien de coronamaatregelen geen toegang geeft aan buitenlanders. De race vindt plaats op 23 Oktober ind e havenstad Agadir. De studententeams leggen de 2500-kilometre af in vijf dagen.

Daarmee netwerken ze niet alleen met (internationale) medestudenten maar promoten ze ook innovatie en onderzoek.

Leybold

“In tijden van klimaatverandering nemen wij onze verantwoordelijkheid om efficiënt gebruik van herbruikbare energie te promoten. Daarmee dragen we indirect bij aan afname van de vervuiling”, aldus Ian Dorman, General Manager van Leybold Emea North East.

Bovendien vindt Leybold het bijzonder dat de 19 studenten een jaar hun studie onderbreken voor dit evenement. “Daaruit blijkt hun commitment met het onderwerp.”

De vacuümpompenfabrikant sponsort met de Sogevac 16 D waarmee het team koolstof- en epoxyconcentraat kan aanbrengen, zowel vooraf als in de race ter plaatse.

Leybold sponsort Twents solarteam

Sponsoring

“Met dank aan onze sponsoren komen we goed beslagen ten ijs in Marokko”, aldus de ontwerper van de constructie, Stijn Louws. Hollandse teams behaalden al eerder successen in het solarwereldkampioenschap voor auto’s.

“Het verheugt ons het Solar Team Twente te kunnen sponsoren. We zien het enorme potentieel dat elektrische mobiliteit biedt. We denken bovendien dat we het succes van het Twentse team een boost kunnen geven met onze bijdrage”, legt Sales Engineer Leybold Netherlands, Andries Verstraeten uit. “Onze vacuümkennis strekt zich uit over het coaten van solarmodules tot aan de productie van lithium-ion batterijen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.