Nieuws

Langere standtijd seals bij waterzuiveringen

1
Langere standtijd seals bij waterzuiveringen

Ontdekte u al ons digitale magazine? Daarin vertellen diverse partijen over hun dagelijkse bezigheden met afvalwater. Bijvoorbeeld bij waterzuiveringen.

Standtijd

Zoals Wesealit. Zij stellen zich ten doel voor iedere pomp de beste sealoplossing te leveren. Ze stellen vast dat de in waterzuiveringen gebruikte mechanical seals hun normale acceptabele levensduur niet altijd halen. Maar uitval van een pomp vanwege oorzaken als process/pump failure of sealselectie wilt u natuurlijk voorkomen. Een lekke of falende mechanical seal kan een onprettige en dure aangelegenheid opleveren. Wesealit streeft naar levering van seals met een lange standtijd.

Bovendien kan het bedrijf in de eigen werkplaats reviseren. Dat bespaart extra kosten en verschaft de seal een tweede of misschien wel derde leven.

1 reactie op “Langere standtijd seals bij waterzuiveringen

  1. Ed Zorg schreef:

    De standtijd van een seal wordt slechts voor een klein deel bepaald door de seal zelf door de juiste sealkeuze te maken voor de toepassing.
    Daarnaast wordt de standtijd van een seal voor het grootste deel bepaald door andere factoren zoals uitlijning, cavitatie, droogloop of operationele fouten.

    Dus de zin ” Wesealit streeft naar levering van seals met een lange standtijd” is dus absoluut onjuist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.