Nieuws

Landustrie, Hubert en Desah bundelen krachten

Landustrie, Hubert en Desah bundelen krachten
Grada van der Schoot, algemeen directeur Hubert Stavoren, Johan Langius, algemeen directeur Landustrie en Sybrand Metz, technisch directeur Desah. Foto: Martine Samplonius

Landustrie Sneek BV, Hubert Stavoren BV en Desah BV gaan gezamenlijk verder vanuit Sneek. Het personeel en materieel van Hubert komt binnenkort naar het Landustrie bedrijfspand, aan de Pieter Zeemanstraat, waar ook Desah al zit. Met het bundelen van de krachten op eenn locatie willen de partijen de gehele watermarkt nog sneller en efficiënter bedienen.

Krachtenbundeling

In de afgelopen week gaven zowel de OR van Landustrie als van Hubert een positief advies over de samenvoeging aan de directies. Het totaal aantal werknemers in Sneek komt op ruim 200 personen. Alle drie bedrijven maken deel uit van Harlingen Holding Industries en spelen ieder voor zich een belangrijk rol op de watermarkt. Zowel Landustrie als Hubert leveren al meer dan 100 jaar producten voor het behandelen van (afval)water. Desah opgericht in 2004 richt zich op het ontwikkelen van technologie voor duurzame en circulaire afvalwaterzuivering. Zoals bijvoorbeeld al toegepast in de Sneker woonwijk Noorderhoek.

Groeimogelijkheden

Johan Langius, sinds begin van dit jaar CEO van Hubert, Landustrie en Desah, ziet grote kansen en groeimogelijkheden nu alle kennis en kunde samenkomt en elkaar versterkt en aanvult. “Er liggen zeker uitdagingen voor ons maar we zien een heel mooie, gezamenlijke toekomst. We willen onze marktpositie nog verder uitbreiden, in binnen- en buitenland. Maar daarnaast ligt de focus ook op het nog beter bedienen en ondersteunen van onze bestaande en nieuwe klanten. Het gehele proces van samengaan vraagt ook extra inzet van ons personeel. Maar we zetten er met zijn allen de schouders onder. Gelukkig hanteren we alle drie al langer deze mentaliteit. Water is onze kracht en maakt ons sterk maar dit alles valt of staat bij de betrokkenheid van alle medewerkers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.