Nieuws

Laat u niet hacken

Laat u niet hacken

We berichten er al regelmatig over in PompNL: fraude. We raden u altijd alert te blijven op fraude en cybersecurity. Want ook hackers moet je niet onderschatten. Ze staan in zes stappen bij u binnen, ontdekte Nationale Nederlanden (NN). De verzekeringsmaatschappij vroeg een ethisch hacker om tips. In PompNL nr. 3 2021 besteden we ook weer aandacht aan het onderwerp.

Fraude

Onder onze fraudeberichten vullen mensen hun ervaringen aan. En een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zou je denken maar onlangs bleek dat ook grote jongens er nog wel eens intrappen en ‘zo maar’ 750.000 euro overmaken. Vervelender is het als kwaadwillende bij u binnenkomen. Dat ondervond al eens een (buitenlandse) wateronderneming. USB-stickjes zijn misschien al niet meer van deze tijd maar slimme hackers kun je niet zo maar stoppen.

Hacken

Ethisch hacker Sijmen Ruwhof (34) hackt binnen de kaders van de wet om cybercriminaliteit tegen te gaan. In opdracht van bedrijven en overheidsinstanties spoort hij fouten en veiligheidslekken in hun systemen en netwerken op. Zo helpt hij ze hun digitale beveiliging te verbeteren.

Hij geeft op de site van de verzekeringsmaatschappij al vast drie tips:

  1. Stel tweetrapsverificatie in: naast je wachtwoord een steeds wijzigende code die je ontvangt via een sms of app;
  2. Installeer een wachtwoordmanager zodat je werknemers per website een uniek en sterk wachtwoord kunnen instellen;
  3. Het belangrijkste: zorg dat iedereen in je bedrijf zich bewust is van de nut en noodzaak van cybersecurity. En hun eigen verantwoordelijkheid hierin.

Naast een verzekering biedt NN ook een cyberscan aan via een dochtermaatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.