Nieuws
Micro HMIPLC-controller

JC-Electronics lanceerde onlangs JCertified, een kwaliteitskeurmerk voor refurbished industriële elektronica. Daarmee reageert het elektronicabedrijf op de overspannen situatie op de markt voor drives, HMI’s, PLC’s en industriële PC’s.

Kwaliteitskeurmerk

De leveringsproblemen van grote fabrikanten zorgden het afgelopen jaar voor een stijging van de marktprijzen met ruim 20 procent. Daardoor krijgen leveranciers met elektronica van lage kwaliteit vrij spel volgens het bedrijf. JC-Electronics wil met het kwaliteitskeurmerk de maakindustrie vertrouwen geven in vernieuwde elektronica.

Refurbishproces

‘Elektronica die werkte, kan weer werken’. “Op basis van deze filosofie richten we de afgelopen 16 jaar een krachtig reparatie- en refurbishproces in”, aldus Caspar Botter, manager Sales & Marketing bij JC-Electronics. Na professionele reiniging van de elektronica verhelpen we defecten en storingen. We vervangen ook slijtagegevoelige componenten. Bij HMI’s van Siemens vervangen we ook de behuizing en folie’s. Na een grondige kunnen ze naar een nieuwe eigenaar/gebruiker.

Tekorten zetten markt op zijn kop

De markt voor industriële elektronica staat op zijn kop door het chiptekort, een gebrek aan grondstoffen en opgeschorte productie van nieuwe industriële elektronica bij o.a. Siemens. “Nu moet de maakindustrie ontdekken dat refurbished elektronica niet alleen een goedkopere smartphone omvat. Het biedt ook een betrouwbare en betaalbare oplossing waar een productielijn nog jaren mee vooruit kan. Met het kwaliteitskeurmerk JCertified geven we klanten dat vertrouwen. En twee jaar garantie, net als bij nieuwe elektronica.” aldus Caspar Botter.

Paarse sticker

De gebruiker kan JCertified drives, HMI’s, PLC’s en industriële PC’s herkennen aan de sticker op het apparaat. JC-Electronics refurbisht elektronica van Siemens, Schneider Electric, ABB, Allen-Bradley, Control Techniques, Fanuc, Lenze en Indramat. Op de webshop van JC-Electronics staat dit keurmerk bij het product op de productpagina. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.