Nieuws

KSB produceert weer na cyberaanval

KSB cyberaanval

Na het succesvol afweren van een hackeraanval durfde KSB de productie in heel Duitsland op 20 april 2022 te herstarten. Begin april ontdekte de pomp- en afsluiterfabrikant in Frankenthal een cyberaanval op zijn IT. 

KSB

Na de ontdekking van de cyberaanval haalde het bedrijf bijna alle systemen wereldwijd van het net. En alle medewerkers kregen een verlengde paasvakantie. Inmiddels slaagden het IT-team en externe experts erin om de belangrijkste systemen op te schonen en opnieuw op te starten. Ook de communicatie via de gebruikelijke kanalen zoals e-mail en telefoon verloopt op veel locaties in Europa met weinig beperkingen weer normaal. Wereldwijd gelden nog beperkingen waar met man en macht aan wordt gewerkt. Dat laatste geldt ook voor de webshop, catalogus en documentatie in Europa.

Cyberaanval

Na intensieve analyses vond IT van KSB de afgelopen dagen geen andere gecompromitteerde servers. De analyses wijzen uit dat er met de huidige kennis geen klant- of productgegevens lekten. De recherche van Ludwigshafen startte inmiddels een onderzoek. 

Zuur voor KSB maar het geval bewijst dat iedereen met zo’n aanval te maken kan krijgen. Denk niet: het overkomt ons niet maar wees nog alerter en neem uw systeembeveiliging nog eens onder de loep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.