Nieuws
KSB-samenwerking met Noorse IT-specialist

Pompen- en afsluiterproducent KSB sloot onlangs een strategische overeenkomst met het Noorse bedrijf Cobuilder AS. Dat behelst koppeling van de KSB-pompconfigurator met het BIM-dataportaal (Building Information Modelling).

Koppeling

De koppeling biedt ontwerpers de mogelijkheid om naast CAD-tekeningen ook alle overige relevante informatie van de geconfigureerde pomp of afsluiter te downloaden.

Door toepassing van gestandaardiseerde data-templates kunnen betrouwbare en door de machine leesbare productgegevens vanuit de productconfigurator worden gegenereerd. Daartoe behoren ook relevante 3D-objectgegevens. Deze data stromen naadloos heen en weer tussen de verschillende platforms zodat in de behoeften van elk afzonderlijk bouwproject kan worden voorzien.

KSB

De eindgebruiker hoeft nog maar één enkele interface te gebruiken. De KSB Groep beheert die. De gebruiker krijgt daarme toegang tot gestructureerde productinformatie en tot de 3D-visualisering van de pomp.

Cobuilder AS deed al ervaring op met het faciliteren van interoperabiliteit over meerdere softwareplatforms. Dat biedt uiteenlopende de best mogelijke ervaring bij het gebruik van de KSB-configurator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.