Nieuws
Kogelkranen en naaldventielen met ISO 15848-1 klasse C

Parker Hannifin onthult een serie ventielen die voldoen aan ISO 15848-1 klasse C. Die norm beschrijft metingen, beproevingen en kwalificatieprocedures voor voortvluchtige emissies van industriële ventielen. De klasse C-ventielen vormen een aanvulling op de bestaande oplossingen van Parker voor de strengere aanduidingen van leksnelheid van klasse A en B.

ISO 15848-1 klasse C

Om de ISO 15848-1 klasse C-certificering te behalen, moet een ventiel minder dan een bepaalde leksnelheid vertonen gedurende een vooraf gedefinieerd aantal handelingen (cycli). Bovendien moet het ventiel binnen deze limiet blijven terwijl het vooraf gedefinieerde temperatuurschommelingen doorstaat. Zowel Parker Hi-Pro kogelkranen als H-serie naaldventielen voldeden aan de criteria en kregen het ISO 15848-1 klasse C-certificaat. Het Hi-Pro kogelventiel doorstond een testtemperatuur van -50 °C met 205 cycli. Het bereikte daarbij een leksnelheid van het steelafdichtingssysteem van 1,2 x 10-6. Maar ook doorstond het een testtemperatuur van +160 °C bij 205 cycli met een bereikte leksnelheid van het steelafdichtingssysteem van 1,0 x10-6.

Het naaldventiel uit de H-serie voltooide een test bij kamertemperatuur van 205 cycli. De leksnelheid van het steelafdichtingssysteem bedroeg 2,0 x 10-6.

Beide ventielen werden getest met helium als testmedium.

Kogelkranen en naaldventielen

De Hi-Pro-kogelkranen van klasse C van Parker bieden bij lage temperaturen een volledig nominale werkdruk tot 414 bar. Dat voor een 100 procent gasbeldichte afsluiting en continu herhaalbare prestaties. Het tweedelige ontwerp beperkt lekpaden in de behuizing tot een minimum. De handventielen met naaldpatroon uit de H-serie van Parker bieden dezelfde kwaliteit, betrouwbaarheid en waarde. Dat maakt voor veel media een nauwkeurige stroomregeling in toepassingen met een laag debiet mogelijk. De naaldventielen zijn standaard voorzien van metaal-op-metaalzittingen om een 100 procent gasbeldichte afsluiting te waarborgen.

Kogelkranen en naaldventielen met ISO 15848-1 klasse C

Beide ventielseries hebben volledig geïntegreerde buisverbindingen die gebruikmaken van de de A-LOK®-montagetechnologie (met twee verbindingsstukken) of CPI™-montagetechnologie (met één verbindingsstuk). Dat versnelt installatie en maakt conische schroefdraden en schroefdraadafdichtmiddel overbodig.

De bewegende steel krijgt een robuuste pakking om lekken tijdens beweging te voorkomen en om het aantal cycli en temperatuurschommelingen zoals beschreven in de ISO 15848-1 klasse C-norm te doorstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.