Nieuws

Kleding beschermt tegen hitte, straling en vonken

Kleding beschermt tegen hitte, straling en vonken

Iemand die slechts af en toe moet lassen, draagt graag andere kleding dan iemand die regelmatig of zelfs voortdurend laswerkzaamheden uitvoert. Om aan alle verschillende vereisten te voldoen, ontwikkelde textieldienstverlener Mewa nieuwe lasbeschermingskleding in drie varianten.

Hitte, straling en vonken

‘Mewa Dynamic Flame’ beschermt mensen die af en toe laswerkzaamheden moeten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld mechatronici, elektriciens en onderhoudstechnici. De kleding weerstaat kleine metaalspatten, kort contact met vlammen en stralingswarmte. Dynamic Flame Extreme bedient met zijn robuuste stof meer de echte lasser en biedt zoals de naam al aangeeft extreme hittebescherming bij thermische metaalverwerking. Volgend jaar introduceert de werkkledingfabrikant Dynamic Flame Advanced voor de lasser die regelmatig klusjes uitvoert.

Optimaal draagcomfort

“De keuze voor een bepaalde lijn van beschermende kleding hangt altijd af van de risicoanalyse van de werkplek”, benadrukt Silvia Mertens, Productmanagement-verantwoordelijke bij Mewa. “Ons Dynamic-assortiment kenmerkt zich door maximale bewegingsvrijheid, doorgedreven draagcomfort en een ‘cool’ design. We zorgen er bovendien voor dat onze beschermende kleding perfect past bij de normale werkkleding, waardoor alle werknemers van een bedrijf dezelfde look dragen.”

Textielsharing

Het bedrijf biedt de beschermende werkkleding aan in een full-service Textielsharing-systeem. Zo besparen ondernemers en logistiek verantwoordelijken op de kosten voor aankoop, opslag en textielverzorging. Bovendien hoeven ze het hoofd niet te breken over de voortdurende aanpassing van de behoeften, bijvoorbeeld wanneer iemand in het team een andere broek nodig heeft of wanneer er nieuwe werknemers worden aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.