Nieuws
KIVI sluit lustrumjaar af met Engineering Continuous Transition Festival

31 augustus 2022 bestond het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) 175 jaar. Dit 35e lustrum met als thema Engineering Continuous Transition viert het instituut op 10 september 2022 met een Engineering Festival. Leden en studenten krijgen gratis toegang in Delft en niet-leden betalen wel. Het instituut vraagt aan iedereen om zich te registreren.

Engineering Continuous Transition Festival

Op het KIVI Engineering Festival in het auditorium van de TU Delft verzamelen ingenieurs, young professionals, studenten en zelfs het hele gezin om engineering te beleven. De technologie, innovatie en uitdagingen waar de branche voor staat, komen voor jong en oud levensecht dichtbij. Deze dag draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken, verdiepen tijdens kennissessies, talenten ontwikkelen, kansen herkennen en natuurlijk 175 jaar KIVI-ingenieur vieren! Kinderen wanen zich jonge wetenschappers en volwassenen vergapen zich aan de robottechnieken, we maken processen weer spannend en blikken terug op een rijke historie.

KIVI sluit lustrumjaar af met Engineering Continuous Transition Festival

Experience voor jong en oud

Gedreven door bevolkingsgroei, welvaart, innovatie en klimaat verandert onze maatschappij noodzakelijkerwijs met ontzagwekkende snelheid. De rol van de ingenieur speelt daarbij een belangrijke rol met impact op vrijwel ieder thema in ieders leven. Of het gaat over procesengineering, ontwerpen van gebouwen, data engineering of het ontwikkelen van een nieuwe manier waarop we op minder vierkanten meters gewassen telen. Dat betekent dat we in de toekomst niet zonder deze helden kunnen. Aan de hand van actuele thema’s gaan bedrijven, overheid en onderwijs op 10 september aan de slag om hun eigen interactieve demonstratie te creëren. Bezoekers kunnen ook zelf ontdekken en nieuwe technologieën ervaren. In vijf collegezalen van het congrescentrum in de TU Delft vinden sessies plaats over verschillende onderwerpen. Denk aan Energietransitie, Artificial Intelligence, Offshoretransitie, Transporttransitie, Woning- en utitileitsbouwtransitie, digitale transitie en industrietransitie.

Programma

09:30 uur Opening Auditorium door de Rector Magnificus TU Delft en Minister ir. Karien van Gennip

10:30 uur Koffie/expositie/demo’s

11:00 uur Breakouts in vijf collegezalen op thema

12:30 uur Lunch/expositie/demo’s

13:30 uur Breakouts in vijf collegezalen op thema

15:00 uur Koffie/expositie/demo’s

15:30 uur Plenaire afsluiting met Ruud Veltenaar

16:30 uur Netwerk borrel/expositie/demo’s

17:30 uur Einde dagprogramma 18:30 uur Slotdiner (250-300 leden/genodigden/sponsors)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.