Nieuws

Kirloskar verbetert pompmonitoringsysteem

Kirloskar verbetert pompmonitoringsysteem

Het Indiase Kirlosmart, eigenaar van Rodelta, voegde onlangs extra’s toe aan zijn pompmonitoringsysteem. De in eigen huis ontwikkelde software voorziet in remote monitoring en aanpassingen zonder handmatig ingrijpen. Het opende nog een eigen plant en presenteerde een minipomp.

Pompmonitoringsysteem

De webbased portal en app voldoen volgens de fabrikant aan het SOC (System and Organisation Controls) om de mogelijkheid tot cyber security te minimaliseren.

Rodelta ontwikkelt HZC voor raffinaderijen

De technologie beschikt over analytische en reservemanagementmodules en waarschuwt en laat zien waar een probleem zit. Het systeem geeft alarm via sms, mail en push-berichten.

De gebruiker ziet meerdere trends op een scherm. En krijgt documentatie, wekelijkse rapporten met trends en aanbevelingen. Bovendien geeft het toegang tot de handleiding, catalogus enz. Het werkt met 4G en 5G en functioneert ook draadloos voor gevaarlijke omgevingen en de draadloze, batterijgevoede sensoren voldoen aan ATEX/IECEx en PESO.

Verbeterd

Mr. Alok Kirloskar, lid van de raad van Bestuur en directeur bij SPP Pumps Limited: “De geavanceerde KirloSmart kreeg verbeterde web- en mobiele apps met een gebruiksvriendelijker UI/UX en simpele navigatie. Dat resulteert in meer interactie en een hogere snelheid. Zo krijgen gebruikers ondersteuning bij energiebesparing, voorkomen van pompuitval en verlenging van de levensduur van de pomp.”

Naar schatting is 75 procent van de pompen in India overgedimensioneerd. Veel zelfs meer dan 20 procent. Omdat 40 procent van de TCO van een pomp aan energie opgaan, levert energiebesparing dus substantieel op.

Originele onderdelen

Kirloskar Brothers Limited (KBL) nam op 13 augustus 2022 samen met de partners Vijay Engineering en Machinery Company (VEMC) een nieuwe plant in gebruik, Deze Authorised Pump Original Equipment Manufacturer (APOEM) plant in het Indiase is de vijfde die ze samen openen om de beste onderdelen aan de klant te kunnen verkopen.

In dezelfde tijd introduceerde Kirloskar de mini-serie Jalnayak-pompen. Die bieden een grote efficiëntie in een energiebesparend ontwerp. De 0.5 HP en 1.0 HP zijn verkrijgbaar in enkel- en driefase. De elektrostatische coating maakt ze corrosiebestendig. De dynamisch gebalanceerde bewegende delen verminderen trillingen. De robuustheid manifesteert zich in een aluminium die-case motorhuis dat weinig onderhoud vraagt. De garantie bedraagt 24 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.