Nieuws

Keramische sliding-discafsluiter

Keramische sliding-discafsluiter

De SDL sliding-discafsluiter van Samson Cera system krijgt vanaf nu een keramisch binnenwerk. Dat maakt de schuifafsluiter geschikt voor gebruik bij heel abrasieve en/of corrosieve media.

Keramische schijven

De afsluiter werkt met drie zwevende, keramische schijven die tegen elkaar afdichten. De middelste schijf, het afsluitende deel, beweegt tussen de twee buitenste statische schijven. Het openen en sluiten gebeurt door de verticale verplaatsing van de middelste schijf.

Dat keramische binnenwerk behoudt vooral bij extreme procesomstandigheden met een abrasief en/of erosief medium een langere levensduur. Standaard krijgen de aansluitingen een binnendraad maar andere aansluitvarianten zijn optioneel.

Afsluiter

De ventielafmetingen bedragen DN 15 tot DN 32 en de druk PN 40. Het temperatuurbereik loopt van -10°C tot + 250°C. De fabrikant garandeert dat interne onderdelen zijn bestand tegen slijtage en cavitatie. De gasdichte afsluiting kan in beide stromingsrichtingen (lekklasse VI) en de face-to-face afmetingen bedragen 56mm.

Samson Cera System sluit aan op het productportfolio van Air Torque, KT-Elektronik, Leusch, Pfeiffer, Precognize, Ringo, SED, Starline, Ubix, VDH Pproducts en Vetec. Deze producten zorgen er samen voor dat de gebruiker een breed programma aan regelventielen en digitale oplossingen voor de meest uiteenlopende industriële processen ter beschikking staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.