Nieuws

Kabels met Dvgw-goedkeuring

Kabels met Dvgw-goedkeuring
De kabel zorgt voor een stabiele onderwaterstroomvoorziening: bijvoorbeeld voor dompelpompen, sensoren, verwarming of aandrijfmotoren. (bron: Parilov / Adobe Stock / Helukabel)

Met Helupower Aquatic-750-Blue biedt Helukabel nu een kabel op voorraad aan die voldoet aan de Dvgw-standaard W 270.

Dvgw-goedkeuring

Dat betekent dat de kabel zich volgens de Duitse Vereniging voor Gas en Water leent voor permanent gebruik bij water. Hij is bestand tegen drink-, zee- en zoutwater tot een diepte van 600 meter. Hij leent zich voor een stabiele onderwatervoeding voor bijvoorbeeld dompelpompen, sensoren, verwarming of aandrijfmotoren

De kabel is ook 100 procent bestand tegen vochtdiffusie. Dat maakt dat hij externe drukken van 60 bar weerstaat. De mechanisch robuuste, blauwe mantel bestaat uit een vernet PVC-elastomeer. De kabel is goedgekeurd voor een nominale spanning van 450/750 Volt.

Permanent strak

De veerkrachtige kabel is bestand tegen chloorniveaus tot 0,6 mg/l en zeewater met een zoutgehalte tot 3,5 procent. De kabeldoorsneden variëren van 1 tot 2,5 mm2. In vaste installaties kan deze kabel worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -40 tot +80 graden Celsius. Bij plaatsing in de open lucht verdient het aanbeveling omgevingstemperaturen in het bereik van -25 tot +50 graden Celsius aan te houden. De maximale bedrijfstemperatuur bij de geleider is 90 graden Celsius.

Toepassing kan bij de voedings- en biotechindustrie, waterrecycling/-reiniging of afvalwaterzuiveringsinstallaties, aquafarms, recreatieparken en de productie van wafels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.