Nieuws
Jubileumeditie vijftiende Aqua Nederland trok 6200 bezoekers
Seijbel Photography

6200 Professionals bezochten de vijftiende Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem. De beoordelingen met een 7,6 vanuit exposanten en een 7,7 vanuit bezoekers stemmen de beursorganisatie heel positief en trots. ‘Het laat het vertrouwen van de markt zien in dit platform.’

Vijftiende Aqua Nederland

We zagen het ook met eigen PompNL-ogen. De gangen liepen al vanaf het begin, dinsdag tussen 10-12.00 uur vol. Ook op de bovenverdieping Next Level met meer de adviesdiensten rondom water met kennis, innovaties, advies en carrière. “Richting 2024 gaan we hierop voortborduren”, vult accountmanager Esther Rodenburg van Aqua Nederland aan.

Het nieuwe Vacature Plaza, rondom een actueel onderwerp natuurlijk en de Innovatiestraat trokken veel belangstellig. InfraCampus-IKN bemande een ledenstraat en in de Aqua Business Lounge stonden beurspartners Water Alliance en NWP die elk ook hun eigen activiteiten op de beurs organiseerden. Zoals het minisymposium over microverontreiniging, inloopspreekuren met o.a. de Innovatiemakelaar en de Match & Meet lunch en de verschillende theatersessies.

Verschillende parallelsessies

Robin Vissers, Marketing Event Manager van Aqua Nederland: “Met 70 kennissessies, verdeeld over het Watertheater, het Stedelijk Watertheater, de Foyer en de Congreszalen kon iedere bezoeker volop kennis halen. Onafhankelijke kennispartners als KWR, KNW, Stichting Rioned, Stowa, Water Alliance en meer behandelden de laatste ontwikkelingen uit de watersector. We gaan de samenwerkingen met deze partners komende edities verder versterken en uitbreiden.”

In de congreszaal verzorgde Eliquo samen met de Unie van Waterschappen en Reinier van den Berg de sessie voor de waterschappen over klimaatverandering door methaanemissie. Platform DIO verzorgde een aantal professionele trainingen in de Foyer en KNW enthousiasmeerde jong talent met het Studentenprogramma.

Volgende editie in 2024

Rodenburg: “Deze editie vormt een mooie springplank naar de volgende editie, waarin we het kennisaanbod willen versterken, een kwalitatief aanbod aan exposanten willen waarborgen en het aanbod op Next Level verder gaan uitbreiden.” Vissers vult aan: “Komende maanden maken we een nauwkeurige analyse op basis van de statistieken en enquêteresultaten om de kwaliteit van de beurs nog verder te verbeteren. We behouden de focus op de vier waterpijlers Afvalwater, Drinkwater, Proceswater en Stedelijk Water & Rioolbeheer door een aantrekkelijk kennisprogramma neer te zetten voor iedere doelgroep op zowel praktisch als kennisinhoudelijk niveau. Tijdens Aqua Nederland komt de gehele watersector samen, daarom bieden wij branchepartijen de mogelijkheid om losse kennisevents bij ons te organiseren om zo de versnippering in de markt tegen te gaan. Hierdoor is het voor bezoekers efficiënter om op een dag zowel de marktplaats met producten als het kennisplatform te bezoeken.”

De volgende editie van Aqua Nederland vindt plaats op 19, 20 en 21 maart 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.