Nieuws
Johnson Pump breidt programma tandwielpompen uit

SPX Flow kondigt uitbreiding van het tandwielpompenprogramma van zijn merk Johnson Pump aan. De nieuwe TopGearBloc tandwielpompen met dichtgekoppelde elektrische motoren combineren compactheid met een goede prijs/kwaliteitverhouding aldus de fabrikant.

Tandwielpompen

De pompen lenen zich voor het transporteren van schoon tot licht- en middelviskeuze media. De klant kan kiezen uit gietijzer of rvs.

“TopGear levert klanten al decennialang bewezen hydraulische technologie. De TopGearBloc-serie voegt daar ook nog vrijwel onderhoudsvrije motoren bij” aldus Reinhard Petersen, global productmanager bij Johnson Pump industrial pumps. “De eenvoud en de compactheid van het ontwerp betekent minder bewegende onderdelen maar ook een kleine inbouwmaat. Hij past dus al snel in een bestaande situatie.”

Specs

De kleine toleranties in combinatie met een relatieve hoge snelheid geven de pomp een lage pulsatiesnelheid. De grote in-line poorten zorgen voor een lage NPSHr en een grote zuigkracht. 

Convergentiefout tussen motor en pomp zijn volgens de fabrikant uitgesloten en dat levert minder slijtage aan lagers en mechanical seal op.

Het aansluiten van verschillende elektrische motoren bij de pomp beïnvloedt de hydraulische werking aan het begin van de motor niet.

De fabrikant biedt verschillende opties voor allerlei toepassingen zoals ingebouwde ontlastingskleppen, warmtetracing en verschillende mechanical seals.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.