Nieuws

Jaarlijkse Capwat Community of Practice

Doekjes uit riool krijgen tweede leven

Op woensdag 17 juni 2020 organiseert Deltares de jaarlijkse Capwat Community of Practice bijeenkomst. Hierin komen recente ontwikkelingen en interessante projecten in de afvalwatertransportsector aan bod.

CoP-bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats in de Evenementenhal te Gorinchem tijdens de RioleringsVakdagen (i.c.m. Aqua Nederland vakbeurs) van 10:00 uur tot 13:00 uur.

De organisatie biedt ook ruimte voor vragen en discussie. Deze CoP-bijeenkomst biedt een mooie gelegenheid om vakcollega’s te ontmoeten en de onderlinge relaties te versterken. Na afloop krijgt u voldoende tijd om met elkaar in contact te gaan op de beursvloer waar u bij  de diverse cateringstands ook terecht kan voor de lunch .

Programma

Het onderwerp van vorig jaar ‘vervuilingsproblematiek’ leverde de nodige reacties op en zal wederom onderdeel van het programma uitmaken. Is het ‘vergeten’ pompgemaalontwerp, het Daas-gemaal, een oplossing om vervuilde kelders te voorkomen? Daarnaast krijgen terugslagkleppen en voordrukhoudkleppen aandacht. Tenslotte komt het onderwerp luchtbellen in de persleiding aan bod.

Doelgroep

De Community of Practice is ontstaan uit het Capwat onderzoeksproject (2004 – 2010, CAPaciteitsverliezen in afvalWATerpersleidingen) waarin de mechanismen voor het ontstaan, stagneren en afvoeren van gasbellen in afvalwaterpersleidingen zijn onderzocht. Het project leverde veel nieuwe kennis over het robuust en efficiënt ontwerpen en beheren van afvalwaterpersleidingen m.b.t. hydraulische aspecten.

Minimaal een keer per jaar organiseert Deltares een bijeenkomst waar een actueel onderwerp uit de afvalwatertransportwereld centraal staat. Deze bijeenkomsten worden bezocht door vertegenwoordigers van waterschappen, gemeentes, ingenieursbureaus, aannemers en toeleveranciers.

Aanmelden

Eerder stond de Capwat-bijeenkomst gepland voor 18 maart 2020 maar door de Corona-maatregelen ging die niet door. Ook diegenen die zich al eerder aanmeldden, wordt verzocht dit opnieuw te doen. U kunt zich tot begin juni 2020 inschrijven via het inschrijfformulier op de site. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.

Voor toegang tot de RioleringsVakdagen en de AquaNederland Vakbeurs dient u zich apart te registreren (kies voor optie ‘zonder code’) via de website van de Evenementenhal. Aan registratie van de beurs zijn ook geen kosten  verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.