Nieuws
Italiaan Vanni Vignoli nieuwe voorzitter Europump

Europump, de Europese vereniging voor de pompindustrie verkoos Vanni Vignoli van Caprari onlangs tot voorzitter.

Vanni Vignoli

Vignoli werkt al meer dan 20 jaar als ingenieur in de pompsector. Als laatste vervulde hij de functie van Hoofd Corporate Marketing bij de Italiaanse pompfabrikant Caprari. Sinds 1 juni 2021 werkt hij bij dat bedrijf als onderzoeks- en ontwikkelingsdirecteur.

Vignoli is al vele jaren lid van Europump en Italiaans verenigingslid Assopompe. Bij Europump voerde hij de MKB-Commissie aan en trad op als lid van de Uitvoerende Raad voor zijn verkiezing tot eerste vicevoorzitter in 2019. Hij is momenteel ook voorzitter van de Marketing Commission van Assopompe en tweede vicevoorzitter van de vereniging.

Europump

Vignoli, de 30e voorzitter van Europump, volgt dr. Sönke Brodersen op. De global executive officer Committees and Associations bij KSB SE & Co KGaA en voorzitter van VDMA Pumps+Systems zat sinds 2005 als lid in de raad van bestuur van Europump. Hij leidde als voorzitter de vereniging tussen 2011 en 2013. In 2019 trad hij aan voor een tweede termijn.

“Ik kijk er erg naar uit om het werk van Sönke voort te zetten. Met name met de oprichting van onze nieuwe ‘digitale werkgroep’ om gegevens-, kunstmatige intelligentie- en cyberveiligheidskwesties aan te pakken die van invloed zijn op onze industrie. Daarnaast maak ik me sterk voor de voortdurende promotie van onze ‘Extended Product Approach’ die ons in de voorhoede plaatst van het duurzaamheidsbeleid van de EU”, aldus Vignoli.

De verkiezingen vonden plaats tijdens de recente, Virtuele Algemene Vergadering van Europump.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.