Nieuws

Introductie olievrije schroefvacuümpomp

Introductie olievrije schroefvacuümpomp

Leybold presenteert op de Iffa in Frankfurt am Main begin mei een 100 procent olievrije vacuümpomp.

Olievrij

De compleet nieuw ontwikkelde Novadry olievrije schroefvacuümpomp biedt volgens de fabrikant grotere veiligheid en efficiëntie in food- en verpakkingsprocessen.

De vraag vanuit klanten naar kwaliteit, langere houdbaarheid en duurzaam grondstoffengebruik van voeding stijgt continu. Dat vereist producten die daar tegen kunnen. Vacuüm wordt beschouwd als een goede ondersteuning bij processing van bijvoorbeeld vlees en vis.

Vandaar de ontwikkeling van de Novadry. Geen olie en minder inspanning, volgens de fabrikant. “Veel gebruikers in de vleesverwerking en verpakkingsindustrie moeten olielekkende pompen uitsluiten”, aldus productmanager bij Leybold Niels Gorrebeeck. Hygiëne staat voorop bij het in zakken doen, afvullen, vacuüm verpakken en thermoforming van kwetsbare voedingsmiddelen.

Maar ook de lagere totale levensduurkosten, het verminderde onderhoud en de kleinere voorraad reserve-onderdelen tellen positief mee.

Bewezen

De fabrikant gebruikte voor het onderwerp al bewezen onderdelen en principes van andere vacuümpompen. Zoals de lagerstructuur en de aandrijfriem die de rotors synchroniseert.

Hij is luchtgekoeld wat de installatie vereenvoudigt. Verder is hij robuust uitgevoerd en behoudt volgens de fabrikant de gevraagde druk gedurende zijn hele leven.

Dat maakt hem ook geschikt voor het verpakken van koude producten waar lage vochtigheid voor nodig is. Maar hij leent zich ook voor moeilijkere processen met stoom tot wel 95°C die snel moet worden gekoeld.

“Ook contaminatie van verschillende gassen van organische zuren, kruiden, azijn of andere resten vormen geen probleem”, aldus Pierre Lantheaume, Business Development Manager Food & Packaging bij Leybold. “Hij heeft zich al in diverse duurtesten en applicaties bewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.