Nieuws
Deeltijd Mbo-3 opleiding Storingsmonteur Elektro & Instrumentatie
Foto: Techniekbeeldbank.nl

Lastig he om te verkopen in deze tijd? Je kunt vanwege corona niet zomaar bij iemand binnenlopen. Marketing lijkt daardoor in belangrijkheid toe te nemen. In een online inspiratiesessie leer je goede doelstellingen en acties die houtsnijden. 

Accu van je marketingplan

In een discussie die ik onlangs volgde, opperde iemand dat je misschien wel meer richting marketing moet. Duidelijke keuzes maken waar je verkoop mee kunt ondersteunen.

Maar verdween tot nu toe jouw marketingplan na introductie en akkoord daarop ook te vaak in de ‘onderste lade’? De oorzaken lopen waarschijnlijk uiteen. Het ‘laden van de Accu’ voor je marketingplan met relevante informatie kan je helpen het tij te keren.

Valkuilen

In- en externe analyse vormen de basis voor de bekende Swot-analyse. In de praktijk gaan daarbij in de uitvoering nogal eens zaken mis. Zoals geen of onvoldoende duidelijke doelstellingen, een te groot aantal actiepunten waardoor de focus houden niet eenvoudig is, marketingactiviteiten die elkaar te snel opvolgen en te weinig resultaten van de ondernomen acties.

Op een goede manier uitgevoerd levert de methode van Analyseren, Concluderen, Creëren en Uitvoeren een krachtig geladen Accu voor je marketingplan op. En daarmee het vermogen aan een bedrijf om kansen te benutten maar ook inzicht in waar energie lekt.

De methode leert je waar veranderingen nodig en mogelijk zijn en biedt de basis voor een (strategisch) marketingplan.

Online inspiratiesessie

Tijdens een online inspiratiesessie van een uur geeft Willem de Vries van Stem je handreikingen hoe je de Accu voor je marketingplan kunt laden.
Je kunt iedere tweede vrijdag van de maand aan deze sessie deelnemen. Aanmelden voor vrijdag 12 februari (9 tot 10 uur) is nog mogelijk. Of geef door dat je een volgende keer wilt deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.