Nieuws
Innovatiecentrum voor ventielen en ventielgerelateerde applicaties

Samson heeft onlangs in Frankfurt am Main het Rolf Sandvoss Innovation Center geopend. Op 7.000 m2 bevindt zich een geavanceerd R&D-, test- en certificeringscentrum voor ventielen en ventielgerelateerde applicaties.

 

Testopstellingen ventielen

Het centrum biedt ruimte aan meer dan 200 testopstellingen waardoor op een snelle manier hoogwaardige producten kunnen worden ontwikkeld die al voordat ze op de markt komen, voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van test- en R&D-activiteiten.

Het centrum is geschikt voor prototyping, simulatie en een verscheidenheid aan testen. Naast traditionele onderzoeksthema’s, zoals materiaalkunde, flow engineering, cryogenics, akoestiek, regeltechniek, productveiligheid en systeemintegratie, worden ook nieuwe ventieltechnologieën onderzocht, waaronder data-analyse en integratie op alle gangbare systemen. Het is daarvoor uitgerust met complexe installatietechnieken en een geavanceerde digitale infrastructuur.

Het beschikt over laboratoriumovens, klimaatkasten en simulatiesystemen voor het testen van levenscycli en flow labs voor het testen van vloeistofmechanica.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.