Nieuws
Ingersoll Rand verwerft Seepex voor uitbreiding op pompenmarkt

Eind juni 2021 sloot het in Bottrop gevestigde familiebedrijf Seepex zich aan bij Ingersoll Rand. Daarmee hoopt de fabrikant van excentrische wormpompen zijn groei verder uit te bouwen.

Seepex

Het 45 jaar oude Seepex levert wereldwijd pompen, pompsystemen en digitale oplossingen.

Met de acquisitie van Seepex geeft Ingersoll Rand vervolg aan zijn groeistrategie in het Precisie&Sciences-segment (PST). Het wil bredere pomptechnologie aanbieden en groeien op de duurzame markten bij eindgebruikers. Vooral de sectoren (afval)water en food&beverage staan in hun belangstelling.

Ulli Seeberger, directeur/eigenaar van Seepex vulde aan met: “Ingersoll Rand kwam naar voren als een koper die bij onze bedrijfscultuur past. Bovendien geven ze blijk van een bedrijfsvisie en marktbenadering die ons aanspreekt. Het viel niet mee ons 45 jaar oude familiebedrijf onder te brengen bij een ander bedrijf met dezelfde waarden en klantenbinding. Ik ben ervan overtuigd dat ons team zich thuis zal voelen bij de nieuwe eigenaar.”

Ingersoll Rand

“We verheugen ons Seepex binnen de Ingersoll-Rand-familie te verwelkomen. Met deze transactie blijven we ons groeiplan versnellen. We committeren ons aan geavanceerde, digitale oplossingen, aftermarketgroei, aanvullende technologie en innovatie-inspanningen”, aldus Vicente Reynal, CEO van Ingersoll Rand.

Nick Kendall-Jones, vice president en general manager van het PST segment binnen Ingersoll Rand: “We zullen de door Seepex ingezette groeistrategie voortzetten. Het toevoegen aan ons portfolio van excentrische wormpompen vormde een strategische prioriteit. Daarnaast vult de acquisitie ons PST-merk mooi aan. Naast hun bewezen ervaring brengen ze een goed portfolio, productontwikkeling en een robuust IIO-platform (Industrial Internet of Things) mee. Vooral op dat laatste richten wij ons ook steeds meer.”

Toekomst

Seepex krijgt een voortrekkersrol toebedeeld. Zijn moderne technologieën komen ook in het bestaande Ingersoll-Rand portfolio.

Al in januari 2020 stelde eigenaar Seeberger een toekomstteam samen. Dr. Bernd Groß, Dr. Christian Hansen en Alexander Kuppe namen toen de rol van managing directors op zich. Nu zal Ulli Seeberger zich terug trekken maar de andere drie blijven het management van Seepex wereldwijd vormen.

“De verandering van eigenaar beïnvloedt noch de bestaande klant- noch leveranciersrelatie. Business as usual en voortzetting van onze ambitieuze plannen. Alleen biedt onze nieuwe eigenaar nog meer groeimogelijkheden” aldus Alexander Kuppe, managing director sales en services.

Naar verwachting en na goedkeuring van de instanties zal een en ander in Q3 worden bekrachtigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.