Nieuws
Ineos Phenol bouwt nieuwe cumeenplant in Duitsland

Ineos Phenol kondigde onlangs aan een cumeenplant voor 750.000 ton te gaan bouwen in het Duitse Marl. Daarmee wil het de stroom grondstoffen vanuit zijn plants in Gladbeck en Antwerpen garanderen om aan de verwachte, toenemende klnatvraag te kunnen voldoen.

Cumeenplant

De fabriek moet in 2021 in bedrijf gaan. Met het cumeenproces synthetiseert het bedrijf fenol en aceton uit benzeen en propyleen.

Voor de 750.000 ton gaat Ineos de bestaande pijpleidingen tussen de fenol- en acteonproductiesites in Gladbeck, het Evonik Chemiepark in Marl en de BP-raffinaderij en kraker in Gelsenkirchen gebruiken. Met het integreren van de grondstoffen denkt het bedrijf de bestaande infrastructuur nog verder te optimaliseren. Daarbij ligt Marl aan het water en profiteert het van de goede waterverbinding.

Ineos Phenol

“We zijn verheugd met deze investering in onze Europese belangen. Het toont onze overtuiging in lange termijn contacten met onze klanten en toeleveranciers”, aldus Hans Casier, CEO van Ineos Phenol.

Ook voor Chemiepark Marl van Evonik levert het voordelen op weet Jörg Harren, site Manager aldaar.  “Het verheugt ons dat we als Chemiepark Marl zo’n faciliteit op wereldschaal een plaats kunnen bieden. De plant vormt een heel belangrijke schakel in het chemie cluster van de Noordelijke Ruhr.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.