Nieuws

Indutrade-dochter Hitma neemt Atal over

Indutrade-dochter Hitma neemt Atal over

Atal BV uit Purmerend behoort sinds 20 juli 2020 tot de Hitma Groep B.V. (Uithoorn). Specialistisch instrumentatieleverancier Atal zal als zelfstandig bedrijf onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Moederbedrijf van de Hitma Groep Indutrade kiest voor de add-on acquisitie op basis van overeenkomsten in het productaanbod van Atal en Hitma Instrumentatie.

Atal

Marcel Dix en Perry van Helvoort startten Atal in 1994. Perry van Helvoort, tot aan de overname nog directeur blijft ook werken binnen de onderneming.

Het bedrijf levert monitoringsystemen, datarecorders, hoogwaardige sensortechnologie en instrumenten voor een grote diversiteit aan applicaties. Zo gebruiken kopers de producten voor meting en registratie van luchtkwaliteit, processignalen, energieparameters, CO2 en water- en gasdruk. Het bedrijf verhuurt en (her)kalibreert ook meetinstrumenten.

De instrumentatie vindt zijn weg naar wetenschappelijke doeleinden, binnen de ICT of voor metingen in het kader van de Haccp- en GLP/GMP-regelgeving. De sectoren variëren van voedingsmiddelen- en procesindustrie tot aan (ziekenhuis)laboratoria.

Nieuwe technologieën

Om klanten te kunnen blijven bedienen, wil Atal nieuwe of verbeterde technologieën blijven implementeren. Zoals het Wireless-Probes-pakket; een totaalpakket van draadloze sensoren. En gebruikers kunnen via het online platform OnlineSensor 24/7 binnenklimaatparameters zoals CO2, temperatuur en barometrische druk op afstand monitoren en managen. Ten aanzien van de communicatie met meetinstrumenten volgt het bedrijf de laatste ontwikkelingen op de voet. De slimme sensoren kunnen via IoT-netwerken, WiFi- of GPRS-communicatie met het platform connecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.