Nieuws

Indutrade Benelux neemt VarioDrive over

Indutrade Benelux neemt VarioDrive over
(vlnr) Mevrouw en de heer Goudswaard, directeur VarioDrive, Robert Timmer (algemeen directeur Indutrade Benelux) en Leo van Diemen (financieel directeur Indutrade Benelux).

Indutrade Benelux begint het nieuwe jaar met de overname van VarioDrive uit Oud-Beijerland. 27 januari 2020 tekenden Dirk Goudswaard, oprichter en directeur VarioDrive, en Robert Timmer, CEO Indutrade Benelux daarvoor een overeenkomst.

VarioDrive

Volgens Timmer past VarioDrive met hun expertise op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek perfect bij de technische bedrijvengroep. Bij het in 1996 opgerichte VarioDrive werken 11 medewerkers, waaronder gekwalificeerde ingenieurs die intensief met klanten samenwerken bij het vinden van oplossingen voor motion control-uitdagingen.

Power in motion

De lijfspreuk van VarioDrive ‘Power in motion’ staat voor hun totaalaanpak voor motion control-toepassingen. Dit omvat o.a. het berekenen van de benodigde aandrijving en het geven van advies over de uitvoering van de mechanische opbouw. Het bedrijf bedient OEM-gerelateerde toepassingen en markten. Het levert en assembleert zowel elektrische als mechanische componenten. Robuuste software, inclusief duidelijke handleidingen, completeren het pakket. De projectingenieurs kunnen klanten opleiden en verlenen eerstelijnsservice.

Kennis van zaken

Of het nu gaat om een tractiemotor of koppeling, in samenwerking met fabrikanten biedt VarioDrive voor elk vraagstuk een oplossing. Indien een standaardcomponent niet voldoet, biedt maatwerk uitkomst. Daarnaast is het bedrijf een Approved Technology Centre (ATC) en officieel distributeur van Parker Hannifin voor haar automation-activiteiten. Dit geeft klanten de zekerheid dat ze er voor het gehele Parker Automation-assortiment terecht kunnen en dat ze kunnen vertrouwen op een partner met kennis van zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.