Nieuws

In memoriam Marcel Meijers

56
In memoriam Marcel Meijers

Ideeën, feiten en gedachten omzetten in woorden is wat een schrijver doet. Vreselijk leuk als het om een pomp van een groot aquarium in een dierentuin gaat. En interessant wanneer je kunt uitpluizen hoe dat nieuwe principe nu eigenlijk werkt. Bevoorrecht om met zoveel enthousiaste technici van gedachten te kunnen wisselen.

Marcel Meijers

Maar nu gaat het niet om een pomp. Het gaat om de ‘founding father’ van Pomp NL, Marcel Meijers die in de nacht van zondag op maandag heel stilletjes is ‘weggegleden’. En dan wordt het minder makkelijk om iets op het scherm te zetten. Hoe kun je bij ‘de kern’ komen als het om Marcel gaat? Een man die zo veelzijdig is dat ik zeker weet dat ik maar een héél klein deel van hem heb meegemaakt in de tijd dat ik samen met hem en zijn vrouw Anca mede de inhoud van het blad heb bepaald.

Passie en betrokkenheid

Dan maar een grote gemene deler: passie en betrokkenheid. Niet eerder heb ik samengewerkt met een uitgever die alles op alles zette om een kwaliteitsproduct neer te zetten. Het was pas af als het goed was. Want als het niet goed was, dan was het niet af. En als mensen het niet vóór hem deden, dan deed hij het zelf wel. Samen met Anca. Bij Pomp NL heb ik geleerd, en mijn eigen gedachten bevestigd gezien, dat zakelijkheid alleen niet tot geluk (en dus succes?) leidt. Menselijkheid en betrokkenheid wel.

Menselijkheid

Die menselijkheid is in mijn ogen de tweede gemene deler die onlosmakelijk is verbonden met Marcel. Ik heb de mailgeschiedenis, die in 2012 start, er nog eens kort op nagekeken: vanaf de eerste mail hartelijkheid, openheid en vriendelijkheid. Daarbij is niet overdreven, maar wel regelmatig, wederzijdse waardering geuit voor hetgeen we deden voor het blad. Samenvattend: ‘Ik ben blij met je’.

‘Ik ben blij met je’

Daar wil ik mee eindigen. Ik was en ben blij met je Marcel. Veel mensen zullen je nog veel meer missen dan ik maar persoonlijk hoop ik dat jouw geest en aanpak nog lang voor velen een inspiratiebron zullen zijn om eens wat vaker tegen elkaar te zeggen: ‘ik ben blij met je’. We gaan er wat moois van maken.

Marjolein de Wit- Blok

56 reacties op “In memoriam Marcel Meijers

 1. roel lemeer schreef:

  Veel sterkte voor familie, vrienden en nabestaanden.

  Altijd in voor een praatje of dolletje 🙂

  Marcel RIP, je was een fijne gast!

 2. Erik De Doncker schreef:

  Onze innige deelneming aan de familie en vrienden van Marcel.
  Wij wensen jullie veel sterkte in dit grote verlies.
  Erik De Doncker., Gedelegeerd bestuurder van EDO Pumps nv.& medewerkers.

 3. Gerard Harmelink schreef:

  Marcel Meijers,

  je bent, stilletjes, weg gegaan. De leegte is er niet minder om. Volgende week is er weer een Rpm bijeenkomst. Ik weet nu al dat het niet, vooral, over pompen zal gaan. Het zal gaan over onze goede herinneringen aan een mooi mens. Iemand die ik me zal herinneren als gedreven in zijn vak. Altijd alert, vol ideeën en vooral aimabel. Ik wens de familie en zijn collegae veel sterkte in het dragen van dit verlies.

 4. Hans van der Valk schreef:

  Met grote verslagenheid lees ik dit hele confronterende en droeve bericht.
  Nog geen twee weken geleden heb ik hem uitgebreid telefonisch gesproken, was Marcel heel positief, “want er was een “100% match”, ongelofelijk.
  Ik wens Anca en alle overige familieleden en vrienden heel veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

 5. Rob van IJzendoorn schreef:

  Anca, familie en collega’s heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De pompgemeenschap verliest een gedreven person, die door zijn persoonlijkheid gewaardeerd is door gebruikers en leveranciers.
  Het optimisme waarmee Marcel aan zijn herstel werkte was zo kenmerkend voor hem, zo ongelofelijk dat een extra complicatie uiteindelijk tot dit resultaat heeft geleid. Marcel rust zacht, zal je missen.
  Rob

 6. Ed Zorg schreef:

  Sjonge, wat een groot verlies!
  Mijn condoleances aan zijn naasten!
  Marcel R.I.P. , het was een eer je gekend te hebben!

  Ed Zorg
  Sellon bv

 7. Jaap van Dongen schreef:

  Enorm geschrokken lees ik dit verschrikkelijk bericht. Een prachtig mens heeft helaas veel te vroeg afscheid van ons moeten nemen.
  Wat zullen we je missen.
  Ik wens Anca, familie, vrienden en collega’s enorm veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Marcel rust zacht.
  Jaap

 8. Peter Deurloo schreef:

  Met hele grote verslagenheid lees ik dit zeer confronterende, nooit verwachte en droeve bericht.

 9. Mark Ruimschoot schreef:

  Mooie en leuke herinneringen aan Marcel, het pompen plein en de RPM bijeenkomsten. Alles was tot in de perfectie geregeld, met enthousiasme en plezier uitgevoerd. Rust zacht Marcel.
  Innige deelneming aan Anca, familieleden, vrienden, “pomp” collega’ s en kennissen.

  Mark

 10. arie mol schreef:

  Wat een verlies, voor de pompwereld en het meest voor Anca en gezin. Een inspirerende en immer positieve vakman is niet meer. Wat nog toe te voegen aan Marjolein’s woorden.

 11. Edwin Langstraat schreef:

  Ongeloof. Een prachtige, inspirerende kerel is heen gegaan. Een prachtblad is zijn blijvende herinnering.

 12. Maarten de Beun schreef:

  Wat een vreselijk nieuws, vooral voor de familie. Ik heb voor mijn vakantie nog met Marcel gesproken over de IFAT beurs in 2020 en hoe enthousiast hij er weer over was. Het spatte gewoon uit de telefoon. Hij had er weer enorm veel zin in. Marcel, de netwerker en motivator is er niet meer. Mooi geschreven tekst door Marjolein en fijn dat we een persoonlijke reactie kunnen achterlaten. Condoleance voor de familie Meijers.

 13. John Ottevanger schreef:

  Geen woorden voor ….
  Familie en collega’s veel sterkte gewenst voor de komende tijd .

 14. Peter Bader schreef:

  Een triest moment toen ik hoorde van Marcel’s overlijden. Zo optimistisch was hij toen we 12 augustus Appte en we afspraken dat ik binnenkort op bezoek zou komen.
  Binnenkort is nu niet meer.
  Marcel heb ik leren kennen bij de oprichting van PompNL toen hij met het idee kwam een vakblad neer te zetten specifiek voor de pompen branche. Zijn gedrevenheid en positieve mentaliteit hebben het gebracht tot het mooie totaal concept wat het nu is.

  Marcel, ik zal je zeker missen Anca veel sterkte.

 15. Ongeloof, dat is mijn eerste reactie. Vakman, netwerker, volhouder, dat zijn zo de eerste woorden die in me opkomen als ik aan Marcel denk. Maar vooral gewoon een leuke kerel. Veel sterkte voor alle familie, vrienden en andere naasten van Marcel.

 16. Walter Koch schreef:

  Beste, lieve Anca en familie, gecondoleerd en heel veel sterkte en dan…..stilte…..ongeloof.
  Volledig onverwacht is een markante vent er niet meer.
  Mooie, inspirerende, uitdagende, succesvolle momenten hebben we samen beleefd en ik zal ze altijd blijven herinneren.
  Marcel, rust zacht ?

  Walter

 17. Erik Roosch schreef:

  Heel spijtig dit te vernemen, plotseling. Mijn deelneming en sterkte voor vrouw en familie.

  Ik heb in het verleden een aantal keren heel plezierig een pilsje met hem mogen drinken op diverse beurzen. Heel enthousiast, betrokken en een fijne vent. Een feestje bouwen kon hij.

 18. Martijn Brinks schreef:

  Wat een diep triest en onverwacht bericht. Het enthousiasme en de gedrevenheid van Marcel voor zowel POMP NL als Pomp-plein waren altijd erg bewonderenswaardig. Een groot gemis! Heel veel sterkte gewenst voor de familie en vrienden.

 19. Niels Bijl schreef:

  Niet te bevatten dat jij er niet meer bent Marcel, jij was altijd zo enthousiast, inspirerend en echt dat iedereen om je heen ook enthousiast werd.
  Nabestaanden gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.

 20. Herbert Baesjou schreef:

  Ongeloof! Marcel belde me laatst om te vragen of we nog wilden adverteren in pomp.nl en dat we wel een beetje haast moesten maken.-)) Ik ken Marcel nog uit mijn Transmark Industrial tijd in Weesp. Een opvallende en energieke man die altijd vrolijk was en vroeg hoe het met je ging. We zullen hem ongetwijfeld blijven herinneren wanneer we over het pomp plein lopen. Volgens mij een idee van hem. Marcel, vaarwel. Rust in vrede.
  Herbert

 21. Marjan van Veen schreef:

  Wat een vreselijk verdrietig bericht. Niet te bevatten! Ik zal Marcel herinneren als een opgewekte, enthousiaste, gedreven, maar vooral hartelijke, fijne man. Ik wens Anca & familie heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 22. Ongeloof! Zo’n mooi mens is heen gegaan, we hadden nog veel met je willen delen. Heel veel sterkte gewenst aan familie en vrienden. Marcel rust in vrede.

 23. Verbinder Marcel, we zullen je energie en passie missen.
  Namens Holland Pomp Groep wil ik de nabestaanden condoleren met dit grote verlies.
  Mede dankzij Marcel en Pomp.nl heeft het imago van de pompenbranche aan glans gewonnen.
  (Martijn van den Born, voorzitter HPG.)

 24. Marieke Leenhouts schreef:

  Wat een intens triest bericht!
  Ik heb Marcel leren kennen als een hartelijke, gepassioneerde man die wist wat hij wilde en er vol voor ging. Nog maar een paar weken geleden was hij aan de telefoon zo positief, ik had altijd al veel bewondering voor zijn kracht en optimisme. Het is onvoorstelbaar aan de komende Aquatech te denken en dan te realiseren dat hij er niet meer is.

  Ik wens Anca, familie, vrienden en collega’s veel sterkte toe bij het verwerken van dit verdriet.

 25. John van der Westen schreef:

  Wat een verdrietig bericht.
  Marcel, enthousiaste ondernemer en bouwer, wat hebben we veel van gedachten gewisseld, overlegd en vooral…gelachen.
  Je had voor mij altijd een vraag en een luisterend oor.
  Ik zal je missen.

 26. Beste Anca en familie & vrienden van Marcel,
  Gecondoleerd met het verlies van een markante en plezierige man. Sterkte gewenst voor nu en de toekomst om de leegte die Marcel laat een plekje te geven. Aan Marcel: dank (o.a.) voor je enthousiasme; rust in vrede!
  Peter van der Bruggen, Vierpool – Maarssen

 27. Jaap Leijte schreef:

  Grondlegger van het Roerwerk.nl waarbij ik destijds heel fijn met Marcel heb gewerkt en diverse mooie artikels heb kunnen plaatsen. Veel sterkte aan de familie en vrienden.

 28. Victor Coppens schreef:

  Al deze bovenstaande reakties omschrijven Marcel zoals ik hem ook kende. Wat een mooie woorden voor een schitterende persoon die helaas te vroeg moest gaan. Het enthousiasme waarmee Marcel sprak en hoe hij zijn vele projecten heeft opgepakt en uitgevoerd is meer dan bewonderings waardig.
  We zullen hem missen.
  Ik wens Anca, familie, vrienden en collega’s enorm veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.
  Victor Coppens

 29. Henk-Jan schreef:

  Met droefheid geslagen …
  Anca en familie, gecondoleerd met het wegvallen van Marcel. Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Passie voor pompen en drummen, ik zal onze gesprekken niet snel vergeten.
  – Good old wooden drumsticks will never break … –

 30. Hier wordt je heel stil van. Marcel heeft zoveel voor het pompenvak gedaan. Man van het eerst uur bij CLP. Samen in de pauzes van de vergaderingen ff buiten paffen, dollen en weer verder. Nooit boos als je eens geen advertentie plaatste in PompNL maar altijd voor je klaar staan. Marcel, ik ga je missen. Anca, familie en collega’s veel sterkte gewenst.

 31. Mickey de Kanter schreef:

  Anca en familie gecondoleerd.
  Met Marcel verliezen we een van de grote drijvende krachten van de RPM.
  Hij zal zeer gemist worden, zowel om zijn gedrevenheid als om zijn menselijke kant.
  Sterkte bij het verwerken van dit verlies.
  Mickey de Kanter

 32. Wim Broers schreef:

  Beste Anca en familie van Marcel, ook van mijn kant een grote schok en ongeloof. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies. Wij zullen Marcel missen maar jullie nog veel meer.

 33. Manfred Corijn schreef:

  Beste Anca, familie & vrienden van Marcel. Hier wordt je inderdaad heel heel stil van, ongelofelijk, wat kan het leven toch zo oneerlijk zijn. Van het eerste uur betrokken bij Pomp.nl. Altijd enthousiast en gedreven en fijn om met hem om samen te werken en om te gaan. Gecondoleerd met het verlies van en heel veel sterkte gewenst.

 34. Hans Klijn schreef:

  Beste Anca, Maxim, Tomas en familie gecondoleerd.
  Sprakeloos was ik nadat ik maandag vernam dat Marcel afgelopen zondag was overleden. Vorige week was en nog een lichtpuntje omdat er een stamceldonor was gevonden en enkele dagen later is het ineens allemaal voorbij. Te vroeg, te jong, nog vol plannen. Ik zal onze gesprekjes in de (winkel-)straat missen. Heel veel sterkte bij de verwerking van dit enorme verlies.

 35. Babs Le Blanc schreef:

  Wat een verschrikkelijk nieuws! In maart nog met je gesproken over Maintenance Next, toen lag je al in het ziekenhuis en nu dit… heel blij dat ik je gekend hebt. We hebben mooie beurstijden meegemaakt samen met Mario. Je wordt gemist…

 36. Babs Le Blanc schreef:

  Wat een verschrikkelijk nieuws! In maart nog met je gesproken over Maintenance Next, toen lag je al in het ziekenhuis en nu dit… heel blij dat ik je gekend hebt. We hebben mooie beurstijden meegemaakt samen met Mario. Je wordt gemist…

 37. Ron Uijlenbroek schreef:

  Beste Anca, familie, vrienden en collega’s,

  Pompen, mixers, toepassingen, passie, out-of-the-box, mens, genieten, professional, muziek, leven, plein, maar Marcel was nog veel meer.
  Heel veel sterkte!

 38. Linda de Boer schreef:

  Stil….omdat de juiste woorden soms niet te vinden zijn….
  De leegte die Marcel achterlaat, is niet met woorden te vullen. De pompenwereld en RPM verliest een markante man, een ware netwerker en verbinder, altijd vol enthousiasme en passie voor zijn werk. Ik wens de familie Meijers, vrienden en nabestaanden veel kracht toe om dit verlies te verwerken.

 39. Nicole Buissing schreef:

  Beste Anca, Maxim, Tomas en familie gecondoleerd. Wat een ongelooflijk verdrietig bericht. Heel veel sterkte met de verwerking van het grote verlies van een ontzettende gepassioneerde, lieve, leuke man. Altijd enthousiast, gedreven en fijn om met Marcel samen te werken. Nooit was iets te veel gevraagd. Wat in je hart zit raak je nooit meer kwijt.
  Nicole

 40. Theo Bervoets schreef:

  Wat een vreselijk en niet te bevatten bericht. Ik ben sprakeloos ….
  Ik heb vele jaren een zeer prettig contact gehad met Marcel en hem leren kennen als een enthousiast persoon denkend in oplossingen en kansen.
  Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

 41. Martein van den Heuvel schreef:

  Beste pompvrienden en vriendinnen,
  Wat een mooie lieve woorden. Zoals velen moet ik bijkomen van dit trieste bericht. Ik kan mij slechts aansluiten bij de lofzang over Marcel. Direct, oprecht geinteresseerd, enthousiast en zeer creatief. Een echte bruggenbouwer. Mijn condoleances aan allen die Marcel zullen missen. Speciaal naar Anca, familie en directe vrienden. Sterkte…..

 42. William schreef:

  Marcel….. goede reis kerel. On my mind….
  William

 43. Dieter Charle schreef:

  Marcel het ga je goed hierboven, het was fijn met je te mogen samenwerken. Het was veel te kort, de momenten zullen altijd bij blijven inspireren. Hierbij wens ik veel sterkte aan de familie en naaste kennissen.

  Dieter

 44. Walter Treffers schreef:

  Een dikke 16 jaar geleden heb ik met Marcel gewerkt, de begin periode van pomp.nl. Marcel: Goede reis, rust zacht.

 45. Gertjan Edelijn schreef:

  Marcel, fijne, inspirerende kerel. Altijd fijn met je samengewerkt. Altijd leuk contact, Altijd positief en altijd open en eerlijk. We gaan er wat van maken, we gaan het doen en iedere keer met succes. Dat typeert jou. Moet het nog steeds even laten landen.. We gaan je missen. Goede reis amigo. Sterkte voor Anca en de familie.

 46. Dave de Bruyne schreef:

  Beste Marcel,

  Dat je daarboven net zo’n feestje mag bouwen als je altijd deed met pomp.nl en pompenplein..Sterkte voor je familie,, vrienden en alle mensen met wie je hebt close hebt samengewerkt.

 47. Ruud Vreeburg schreef:

  Dit bericht is even schrikken,
  Veel te jong en Marcel was nog lang niet klaar met het bruggen bouwen, netwerken, sparren of gewoon even bijpraten over de pompen business. Mijn laatste keer dat ik Marcel sprak was voor de zomer op Schiphol, gewoon weer een spontane ontmoeting waarbij Marcel enthousiast al z’n nieuwe plannen deelde, inspirerend en vol energie. Marcel was de man waarvan je hoopt hem weer even tegen te komen op beurzen, congressen of onderweg, dat zal ik missen. Anca, kinderen en familie, gecondoleerd en ik wens jullie heel veel sterkte komende tijd.
  Ruud Vreeburg, Xylem.

 48. Mijn oprechte deelneming.
  Heel veel sterkte met dit verlies

 49. Vera Groot Kormelinck schreef:

  Wat een droef bericht. Ben je ooit tegengekomen op de Brau aan het ontbijt en sindsdien contact gehouden. Gewoon even bijpraten over alle nieuwe dingen die we zagen of alleen maar bijkleppen over van alles en nog wat. Marcel, Ik ga je missen.

 50. Connie schreef:

  Jeetje, ik ben er stil van. Veel te vroeg gegaan! Ik heb fijne herinneringen aan de donderdagavondborrels op het Pompenplein van Maintenance NEXT en de gezellige onderhandellunches met Marcel vooraf over deelname aan de beurs. Familie gecondoleerd, sterkte met het verwerken van dit verlies!

 51. Magdalena Kinket schreef:

  Wat een vreselijk nieuws. Ook na meerdere keer lezen verandert de boodschap helaas niet… Een groot gemis…Marcels enthousiasme, visie en nieuwsgierigheid zulen me altijd bijblijven. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor alle nabestaanden. #RustZacht
  Magdalena Kinket

  Xylem

 52. Coby Dongelmans schreef:

  Lieve familie, vrienden en medewerkers – gecondoleerd met dit grote plotselinge verlies. Marcel heb ik in mijn Xylem tijd leren kennen als een veelzijdig iemand met een enorme passie voor communicatie in allerlei vormen. Hij heeft voor de pompenbranche veel belangrijk werk verricht. Ik denk met respect en plezier aan hem terug.

 53. Schmidt Peter schreef:

  Ich bin schockiert. Ich ging davon aus, dass wir noch weitere gemeinsame Zeit miteinander auf dem Pumpen Meeting Point oder Pump Plaza verbringen können. Er hat mir gezeigt, dass Business auch Pleasure sein kann. Ich werde ihn nie vergessen!

 54. Beste Marcel,

  Ik hoor net pas van je overlijden, en ben in schrok. Ik sprak je de laatste twee jaar nauwelijks meer maar beschouwde je een vriend. Ik heb zelden met iemand samengewerkt met zoveel passie en hoge standaard voor zijn werk. In mijn jaren bij VNU Exhibitions/ Jaarbeurs hadden we intensief contact over het Pomp.nl Plein, het huidige Pump Plaza. Ik herinner mij onze lunchafspraken, de avonden op je beursstand en afsluiten in de binnenstad van Utrecht. Maar vooral je overweldigde persoonlijkheid, brede interesse in alles en iedereen, je prachtige humor en zelfspot die niet altijd iedereen begreep. Je hebt me vaak geholpen of de juiste kant op gestuurd, ik kon altijd op je rekenen. Vaarwel vriend.

 55. Wat een schok om te lezen dat Marcel is overleden. Hij was één van de meest markante en gedreven personen die ik ken in de wereld van technische vakbladen en vakbeurzen. Veel sterkte voor zijn vrouw en dierbaren.

  Astrid van Ballegoy

 56. Christien Nuboer schreef:

  Na het overlijden van Marcel ontvingen wij enorm veel fijne, ontroerende en prachtige reacties. Via de post, email, met bloemen, op de site van PompNL en op de herdenking zelf. Te veel om allemaal persoonlijk te beantwoorden.
  De vele reacties zijn voor mij, onze twee zoons en alle andere familieleden hartverwarmend. Wij willen iedereen heel hartelijk danken voor het medeleven. Het verlies blijft groot en zoveel warme reacties verzachten het gemis enigszins.

  Marcel en ik werkten al 20 jaar met plezier samen en ontwikkelden DdV media International tot een succesvol bedrijf. We stelden kwaliteit voorop en zagen geen problemen maar zochten oplossingen en nieuwe mogelijkheden.
  Het goede nieuws is, DdV media gaat door. Met Pumpe DE, het zusterblad van PompNL en met de beursconcepten, zoals de PUMPS & PROCESS PLAZA op de komende Aquatech, in 2020 het Meeting Point PUMPEN op de IFAT en eveneens volgend jaar het PUMP PLAZA op de WoTS/Industrial Processing. Wij vertrouwen erop dat we Marcels werk kunnen voortzetten. We zullen zijn tomeloze inzet missen maar we gaan onze uiterste best doen om u te ondersteunen bij het uitdragen van uw boodschap, op papier en face-to-face op een beurs. Wellicht dat wij elkaar op een van de beurzen tegenkomen en dan mooie herinneringen aan Marcel kunnen ophalen.

  Met vriendelijke groet / With kind regards / Mit freundlichen Grüßen,

  Anca Weber

  DdV media international
  Tel.: +31 (0)35-541 30 64
  M.: +31 (0)6-23 673 336
  Fax: +31 (0)35 543 54 14
  P.O. Box 352
  NL 3740 AJ Baarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.