Nieuws
IFAT 2022 slingert het wiel voor duurzame oplossingen verder aan

Bij het sluiten van de deuren van IFAT in München begin juni 2022 keek de organisator terug op een geslaagd evenement. Vooral de sterke herstart van klimaatbescherming viel op.

IFAT 2022

De 2.984 standhouders en 119.000 bezoekers, waarvan 50% uit het buitenland verdiepten zich vooral in efficiënt (her)gebruik van bronnen. Van plastic, bouwmateriaal tot aan water. Duurzame managementoplossingen voor alle grondstoffen en middelen voerden de boventoon op de beursvloer en in het parallele seminarprogramma

“De concentratie van kennisuitwisseling gaat inspiratie en een boost geven aan duurzame transformatie van de industrie” aldus Stefan Rummel, Managing Director van Messe München.

Dr. Johannes F. Kirchhoff, Voorzitter IFAT Munich Advisory Board vult aan: “Vooral het grote aantal buitenlandse deelnemers onderstreepte het belang van het platform IFAT voor de circulaire economie en milieu-industrie.”

Duurzame oplossingen

De circulaire economie nam op de beursvloer meer oppervlak dan ooit in. De Duitse omgevingsminister Steffi Lemke opende de beurs. “Een goed functionerende, circulaire economie stelt primaire bronnen veilig, vermindert afhankelijkheden en draagt voor een groot deel bij aan klimaatbescherming en biodiversiteit. Ik probeer vanuit politiek oogpunt de circulaire economie op alle fronten te versterken en milieubescherming tot een aantrekkelijk business model te maken.”

Kennisuitwisseling

Themapleinen presenteerden oplossingen op het gebied van kunststoffen, bouwmaterialen en water. Voor dat laatste op industrieel gebied en in steden.

En ook het parallelle conferentieprogramma trok 300 deelnemers. Bovendien konden bezoekers demonstraties bekijken en een rondtoer volgen. In het start-up-deel vertegenwoordigden 49 bedrijven zo’n 16 landen. Natuurlijk konden deelnemers uit China en Rusland niet aanhaken. Maar Europa, Japan, Canada, Zuid-Korea en de U.S. bemanden elk een van de 15 gezamenlijke paviljoens.

Het wiel

“Duidelijk blijkt IFAT niet zijn aantrekkelijkheid als circulair platform te verliezen. Ook in de toekomst zal het dus zeer waarschijnlijk zijn belangrijke rol in de sector behouden”, aldus Max Köttgen, lid van de Management Board bij Remondis.

“De grootte van de beurs verraste mij. Ook het aantal bezoekers en de kwaliteit van de conferentie brachten ons heel wat goede contacten en gesprekken,” stemt Anja Eimer, Hoofd Water & WasteWater bij Siemens in.

Georg Huber, Chairman of the Board bij Huber: “De beurs vormt een uitstekend platform om onze producten en oplossingen aan het publiek te tonen.” En Ottmar Steinebrunner, Managing Director Sales & Service Europa en Americas bij Bucher Municipal noemt het de meest belangrijke beurs om hun trends in duurzame producten en service-innovaties te presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.