Nieuws

Ifat 2020 afgeblazen

Ifat 2020 afgeblazen

Messe München ziet zich door de Corona-maatregelen genoodzaakt de Ifat 2020 af te gelasten. Ook het verplaatsen naar september van dit jaar blijkt uit navraag bij partners en bezoekers onvoldoende soelaas te bieden.

Ifat 2020

De Duitse regering raadt af evenementen te organiseren voor het eind van augustus 2020. Dat betekent dat de nieuwe datum van Ifat, 7-11 september 2020 wel erg weinig organisatiemogelijkheid biedt. Daarop besloot organisator Messe München dit jaars Ifat te schrappen.

“We willen een veilige en succesvolle Ifat 2020 voor iedereen. Maar de onvoorspelbare omstandigheden maken dat onmogelijk, zelfs voor de nieuwe datum”, verklaart Stefan Rummel, Managing Director van Messe München. Hij vervolgt: “Vandaar dat we helaas ook de geplande bijeenkomst in september moeten schrappen. De eerstvolgende Ifat zal plaatsvinden van 30 mei tot en 3 juni 2022. In de tussentijd zetten we ons in om de industrie te blijven ondersteunen. Ons digitale platform zal daarbij een belangrijke rol spelen.”

Afgeblazen

In een onlangs gehouden enquête onder de standhouders gaf 64 procent van de 1.933 deelnemers aan dat ze geen rechtvaardiging zagen in Ifat 2020. 737 direct gerelateerd aan het Corona-virus en 507 respondenten vanwege de naar verwachting tegenvallende resultaten van een beurs op dat moment.

85 procent van de respondenten verwacht dat de milieusector niet voor half 2021 enig herstel zal vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.