Nieuws

IBC-reinigingsstraat in oliefabriek

IBC-reinigingsstraat in oliefabriek

Oiltrade B.V. startte twaalf jaar geleden met het leveren van diverse soorten plantaardige oliën, biologische oliën en samengestelde oliën en vetten. De groei die het bedrijf doormaakt, vereiste een nieuwe fabriek met een IBC-reinigingsstraat.

IBC-reinigingsstraat

Het bedrijf bedient diverse sectoren en groeit onstuimig. Daarop gaf het in 2020 het startschot voor de bouw van een nieuwe fabriek in Werkendam. Inmiddels nam Oiltrade de fabriek in gebruik. Naast nieuwe productie- en verpakkingslijnen beschikt het daar nu over een compleet nieuwe IBC-reinigingsstraat. Daarin kan het de voor vervoer naar de klant ingezette containers reinigen voor hergebruik. Dat laatste vereist een professionele reiniging van de IBC’s.

Drie containers tegelijk

Gröninger werkte in samenspraak met Oiltrade een installatie uit waarmee drie IBC’s gelijktijdig gereinigd en gedroogd worden. De installatie maakt gebruik van diverse automatische programma’s. Uiteindelijk komen de IBC’s aantoonbaar gevalideerd en schoon eruit om opnieuw te kunnen vullen met eindproduct.

Het systeem kreeg een ‘remote-access’-mogelijkheid zodat het Gröninger serviceteam indien nodig vanuit de controlroom in Rotterdam de installatie op afstand kan monitoren en overnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.