Nieuws

iAsk Pitchontbijt januari 2023 bij Boskalis

Pitchontbijt bij Boskalis

Vanaf januari 2023 organiseert iTanks de iAsk Pitchontbijten met en bij iXclusive & Premium-partners. De eerste editie ervan zal plaatsvinden op 19 januari van 7.30-9.30 uur bij Boskalis in Papendrecht.

iAsk Pitchontbijt

Sander Steenbrink, General Manager Corporate Reseach & Development van Boskalis vertelt op 19 januari hoe zij als aannemer op de internationale baggermarkt en verlener van maritieme diensten steeds blijven werken aan vernieuwing. Hij legt daarbij uit hoe het bedrijf zijn strategische doelstellingen vertaalt naar een effectieve innovatiestrategie met kennis van binnen- en buiten de bedrijfsmuren.

Aansluitend vinden er een aantal presentaties plaats van innovatieve producten en diensten door andere iTanks-partners.

Boskalis

Boskalis Nederland nam half december 2022 een eigen, volledig elektrische cutter/profielzuiger in gebruik. Het bedrijf streeft naar volledige duurzaamheid. Deze Boka E-Dredge 1 vormt daarin een belangrijke stap omdat zij het werk kan verrichten met walstroom. Dat maakt het werk emissievrij, aldus het bedrijf.

Het schip maakt op dit moment meters in Oosterhout als profielzuiger voor de zandwinning. ‘Het mooie van deze zuiger is de eenvoudige ombouw van cutterzuiger naar profielzuiger en andersom. Dat maakt het multifunctioneel inzetbaar. Daarnaast is de BOKA E-Dredge 1 eenvoudig te transporteren en kan dus gedurende het jaar op meerdere projecten worden ingezet.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.