Nieuws
Hygiënische, oscillerende zuigerpomp verpompt tot 65 m³/uur

Met de H-FLO hygiënische, oscillerende zuigerpomp kan de gebruiker zonder morsen of lekkage/verkleving van het seal laden of lossen van voedingsmiddelen. Er blijft geen residu achter in een tankwagen, wagon of ondergrondse tank en het proces verloopt hygiënisch.

Hygiënische zuigerpomp

De nieuwe H-FLO zuigerpomp van Mouvex beschikt over een verhoogd hydraulisch rendement. Dat maakt de Mouvex pomptechnologie nu voor hogere debieten inzetbaar, namelijk tot 65 m³/uur.

Zoals alle Mouvex oscillerende zuigerpompen kenmerkt de H-FLO serie zich door een sealless design. Dat elimineert de risico’s op lekkage en de hoge onderhoudskosten van een traditionele asafdichting. Bovendien voorkomt deze constructie de verkleving van de asafdichting als de pomp langere tijd stilstaat.

Hygiënische, oscillerende zuigerpomp verpompt tot 65 m³/uur

Droog zelfaanzuigend

De droog zelfaanzuigende pomp behoeft geen speciale handelingen om de pomp eerst met vloeistof te vullen en aan de loop te krijgen. Naast het zelfaanzuigende creëert de pomp een compressor-effect aan de perskant. Daardoor pompt hij zowel de slang als de tank(wagen) helemaal leeg. Dit voorkomt gemors bij het ontkoppelen van de slang maar leidt vooral tot minder verspilling van het product.

Altijd constante flow

Laden en lossen vindt meestal buiten plaats waar temperatuurverschillen de viscositeit van het verpompte product beïnvloeden. Ook de druk in de zuigleiding van de vullingsgraad van de tank(wagen) hangt hiervan af. Maar ondanks al deze variabelen zorgt de pomp volgens de fabrikant altijd voor een uiterst pulsatievrije flow.

Hygiënische, oscillerende zuigerpomp verpompt tot 65 m³/uur

Shear-arme werking

De Ehedg gecertificeerde H-FLO leent zich voor het laden en lossen van glucose, melasse, eetbare oliën en vruchtenconcentraten. De shear-arme werking maakt hem ook geschikt voor hygiënische handling van de meest kwetsbare voedingsmiddelen, zoals room of andere shear-gevoelige zuivelproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.