Nieuws

Hygiënische, excentrische verdringerpomp

Hygiënische excentrische verdringerpomp

Excentrische verdringerpompen bieden een productvriendelijk pompprincipe voor het verpompen van sheargevoelige producten en vloeistoffen met vaste delen. Met de nieuwe Hygienic range van NOV Mono tilt AxFlow B.V. dit pompprincipe nu ook naar een hoger niveau op het gebied van hygiëne.

Excentrische verdringerpomp

De NOV Mono Hygienic range excentrische verdringerpomp biedt een hygiënisch en productvriendelijk pompprincipe. Deze pompserie leent zich voor het verpompen van sheargevoelige producten en vloeistoffen met vaste delen, zoals bijvoorbeeld fruit, groenten, sladressings en salsa’s.

Het robuuste karakter van de pomp vergroot het viscositeitsbereik van viskeuze media tot meer dan 1.000.000 cPs) zoals pindakaas, snoep en jam. Het excentrische verdringerpompprincipe zorgt voor een variabele snelheidsregeling voor efficiënt, langzaam pompen en procesregeling voor nauwkeurige dosering.

Titanium Flexishaft

De pompfabrikant ontwierp de range voor snelle demontage en eenvoudige reiniging voor applicaties in de voedingsmiddelenindustrie. De titanium Mono Flexishaft biedt een flexibele overbrenging uit één stuk, zonder olie- of vetgesmeerde koppeling voor een optimale hygiëne. Het sterke titanium biedt weerstand tegen slijtage, corrosie en breuk. Dat verhoogt de standtijd en verlaagt de onderhoudskosten. Rotor en Flexishaft zijn onafhankelijk van elkaar te vervangen. De fabrieksgarantie op de Flexishaft bedraagt vijf jaar

De rotor is vervaardigd uit RVS 316L en de fabrikant levert alle pompen uit de Hygienic range met food-grade statoren volgens EC 1935/2004, FDA en 3A. Deze statoren zijn bovendien onderhoudsvriendelijk door de trekstangloze montage. De klant kan kiezen uit een range drukken tot 12 bar en maximale capaciteiten tot 92 m3/uur.

Breed toegepast

Vloeistoffen met vaste delen tot 62 mm, zoals soepen en sappen, verpompen levert geen problemen op. Ook voor corrosieve toepassingen, zoals bijvoorbeeld citroenzuur en azijn of abrasieve sojabonenbrij, alsook in applicaties met meegevoerde lucht en gassen, zoals bij gist en noga, biedt de NOV Mono Hygienic een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.