Nieuws
Hygiënische colloïdmolen voor fragmentatie en pureren

Op 8 juni 2021 introduceerde Packo de colloïdmolen. Hiermee kunnen gebruikers de vaste stoffen in suspensie fragmenteren en die grove vaste stoffen verpulveren en pureren.

Hygiënische colloïdmolen

De hygiënische colloïdmolen werkt met een getande rotor en stator in elektrolytisch gepolijst duplex roestvast staal. Hij dient om vaste deeltjes in suspensie nauwkeurig en met reproduceerbare resultaten te dispergeren. Dat gebeurt met een ringvormige spleet tussen de stator en de rotor. Door de axiale positie van de rotor te veranderen, kan de gebruiker de spleet verstellen. Zo krijgt hij/zij een optimale instelling voor elk product. De rotor en stator bevatten twee maalzones. Dankzij de hoge afschuifkrachten tussen rotor en stator zal de molen ook de vloeistof mixen.

Hygiënisch

De rotor met geïntegreerde centrifugaalwaaier verbetert de zuigcapaciteit en creëert extra opvoerhoogte. De helicoïdale groeven in de rotor garanderen een stille werking. Alle onderdelen van de molen die in contact komen met het te malen product zijn in elektrolytisch gepolijst 316L of duplex en zowel motor als dichtingen zijn genormeerd.

Fragmentatie en pureren

De Packo colloïdmolen leent zich voor een breed scala aan doeleinden in de food- en cosmetische productielijn. Als belangrijkste toepassingen noemt de fabrikant natte grootte-reducering van vaste stoffen in suspensie. Maar ook het verpulveren en pureren van grove vaste stoffen en het genereren van hoogviskeuze suspensies en emulsies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.